Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România rămâne Octav Bjoza

881
1
Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România rămâne Octav Bjoza - 4-1316195736.jpg
Președintele AFDPR, Octav Bjoza, a fost reales în funcție, astăzi, în cadrul congresului asociației care se desfășoară zilele acestea în stațiunea Mamaia.

Delegații din întreaga țară ai Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, prezenți la congres, l-au reales pe Bjoza și echipa sa de conducere cu majoritate de voturi. 230 de foști deținuți politici au votat ''pentru'', 30 ''împotrivă'', iar șase voturi au fost nule.

Octav Bjoza, a spus că printre principalele lui preocupări vor fi respectarea Legii 118/1990 cu privire la aducerea de reparații materiale foștilor deținuți politici, cât și elaborarea unei noi legi, prin modificarea Legii 221/2009, referitoare la acordarea de daune morale și materiale foștilor deținuți politici, deportați și altor categorii de persecutați politic.

După moartea lui Constantin Ticu Dumitrescu, în decembrie 2008, Octav Bjoza a fost ales președinte interimar de către Consiliul Național Director al AFDPR, funcție îndeplinită până la congresul din septembrie 2009, când a fost ales președinte pentru o perioadă de doi ani. 

Comentează știrea

Ciora rodica
11 decembrie 2011
Asistența socială a deținuților politici din România

Mă puteți ajuta cu date despre asistența socială a deținuților politici,îmi sunt necesare pentru tema de disertație.Vă mulțumesc!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Actual : David Petraeus a devenit noul șef al CIA
Pagina a fost generata in 0.2865 secunde