Preșcolari plini de râie. Igiena precară este de vină

435
1
Preșcolari plini de râie. Igiena precară este de vină - copiicuraie-1489419078.jpg
Mai mulți copii de grădiniță au ajuns zilele trecute la medic cu scabie (râie). Este vorba, în general, de copii de vârstă mică, ultimele trei cazuri fiind înregistrate la Grădinița "Azur" din Constanța. Aici, părinții au fost trimiși la analize cu micuții, ca măsură de siguranță. 


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană susțin că scabia nu ține cont de sezonul în care ne aflăm, ci ține strict doar de curățenie. "La acest moment, nu avem mai multe cazuri ca de obicei. Scabia va apărea mereu acolo unde igiena este deficitară. Este adevărat că în unele zone oamenii au acces mai greu la apă și le este mai greu să păstreze curățenia. Cert este că aceste cazuri apar și acolo, dar și la oraș, unde părinții sunt deseori prea ocupați ca să mai aibă grijă de cei mici. Oricum, singurul remediu ca să scape de râie rămâne spălarea mâinilor, a corpului și desigur, a părului", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al DSPJ, dr. Loti Popescu. Aceasta a mai spus că monitorizarea celor mici trebuie făcută și de medicii de familie. 


Scabia este o boală de piele frecvent întâlnită, care se manifestă prin mâncărime și este cauzată de un parazit. Aceasta poate afecta persoanele de orice vârstă, dar se întâlnește mai frecvent la tineri. Boala se întâlnește mai des la persoanele din colectivități și din familiile defavorizate. Paraziții care cauzează această afecțiune se transmit, de obicei, prin contactul prelungit cu pielea persoanelor care au deja scabie și doar foarte rar prin intermediul obiectelor, cum ar fi hainele sau așternutul. 


Acești paraziți (acarieni) se localizează mai ales la nivelul pielii de pe fețele laterale ale degetelor, pe mâini și în jurul încheieturii gleznelor și picioarelor.


Comentează știrea

Gogu
13 martie 2017
Putin respect

Ce conteaza ca au copiii raie si păduchi bine ca au mamele boturi de cai,unghii false multicolore,par in culoarea VANTULUI TURBAT , gene de libelule si zâmbet arogan de vaci needucate. Stil si raie ,te pui cu doamnele bine....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0881 secunde