€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Preotul Emilian Cornițescu, laureat al premiului Nobel pentru Pace

Ştire online publicată Luni, 02 Aprilie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Luna aceasta, părintele Emilian Cornițescu, renumit cercetător al limbii ebraice și al studiului Vechiului Testament, dar și mentor al multor generații de studenți teologi a primit medalia de argint „Laureat al Premiului Nobel pentru Pace”. 


Decorația i-a fost acordată de către Federația Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic. 


Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, prin medalia acordată, instituția își exprimă „întreaga apreciere pentru remarcabila activitate teologică și didactică prin care cultivați, cu har și erudiție, adevăratele valori și promovați pacea, toleranța și libertatea”. 


Părintele profesor Emilian Cornițescu a absolvit în anul 1965 cursurile Institutului Teologic de grad universitar din București, cu teza de licență „Profeții mesianice în cartea profetului Iezechiel”, urmate de cursuri de doctorat. Apoi, în perioada 1974-1975, el a beneficiat de o bursă de studii la Universitatea Ebraică din Ierusalim, iar în data de 18 decembrie 1980, a obținut titlul de Doctor în Teologie. 


De la 1 octombrie 1975, a fost numit asistent titular la Secția biblică, unde a coordonat seminariile de Noul și Vechiul Testament, dar și predarea Limbii Ebraice Biblice, iar din anul universitar 1983-1984 a predat Arheologie biblică, Studiul Vechiului Testament și Limba ebraică. De-a lungul timpului, preotul Emilian Cornițescu a coordonat numeroși studenți, masteranzi și doctoranzi preocupați de studiul Vechiului Testament, a participat la congrese de Vechiul Testament în țară și în străinătate, a fost și Președintele Asociației de Prietenie România-Israel (ACPRI), în prezent fiind președinte de onoare al acestei Asociații. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7207 secunde