X
X
Mai multe ştiri online:

Premierul despre deschiderea restaurantelor: Este foarte greu să mai iei o decizie când crește numărul de cazuri

Ştire online publicată Vineri, 10 Iulie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că deși a avut discuții cu reprezentanții HoReCa privind posibilitatea deschiderii restaurantelor, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 o decizie în acest sens a fost amânată, conform Agerpres.


"Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului. (...) Ce mai sunt închise? Restaurantele din spații închise, unde, să îmi fie iertat, deși am avut discuții, din cauza creșterii numărului de cazuri încă mai așteptăm să luăm această decizie (a deschiderii restaurantelor - n.r.). Mai sunt închise competițiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatre, cinematografe în spații închise, concerte simfonice, operă, deci astea au rămas sub restricții, pentru că, în general, ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roșie. 


Și OMS a arătat care sunt tipurile de activități, care e evaluarea riscului epidemiologic aferent fiecărei activități și aceste activități sunt în zona roșie, cu risc major de transmitere. Este foarte greu să mai iei o decizie, să dai drumul la relaxare într-un domeniu atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri care ne îngrijorează și ne determină la o atitudine foarte energică pentru a asigura respectarea regulilor de către toți actorii instituționali, atât din mediul public, cât și din mediul privat", a spus Orban într-o conferință de presă la Prefectura Tulcea, întrebat dacă ne mai putem aștepta ca restaurantele să fie deschise la 15 iulie.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2803 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2451 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3066 secunde