Premierul Cîţu cere demiterea directorului Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Stela Halichidis

434

Articole de la același autor

Premierul Florin Cîţu a anunţat, în urmă cu puţin timp, că a cerut primarului municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, demiterea directorului unităţii medicale, dr. Stela Halichidis. "Este de neacceptat ceea ce s-a întâmplat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa", a declarat premierul.

Acesta a mai spus că îl demite pe preşedintele Asociaţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate, Vladimir Poroch.



Cîţu a mai spus că se va face o anchetă, iar în urma acesteia, cine este vinovat de această tragedie, va plăti.

„Condoleanțe familiilor îndoliate. Am ținut în permanență legătură cu autoritățile pentru a ne asigura că pacienții sunt transferați la spitalele din zonă. Este de neacceptat că se întâmplă astfel de tragedii în spitalele din România și este o realitate pe care, începând din acest an, încercăm s-o modificăm după 30 de ani de zile în care nu s-a făcut aproape nimic în sistemul de sănătate din România.

În ceea ce privește cazul incendiului, nu mă voi pronunța, așteptăm informațiile și vom vedea exact ce s-a întâmplat. Așa cum am cerut Ministerului Sănătății acum câteva luni să pregătească valul 4, am cerut acea anchetă, în acest moment e important ca Ministerul Sănătății să vadă care sunt soluțiile pe termen scurt ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Știm foarte bine că este o presiune pe sistemul medical în această perioadă și așteptăm măsurile ca această presiune să fie redusă.

Aștept răspunsul de la specialiști dacă această tragedie putea să fie evitată. E important ca tot ce avem în PNRR să fie implementat pentru a avea o infrastructură modernă. Am cerut acea anchetă la MS, voi avea rezultatele în weekend sau luni și le voi prezenta. Deja știm că am intrat în valul 4 fără paturi suficiente, vedem că nici secțiile nu au fost pregătite.

Am luat două decizii, l-am sunat pe primarul Vergil Chițac și am cerut să o demită pe managerul spitalul, am semnat ordinul prin care l-am demis pe șeful ANMCS care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare. La spital avem mai multe nereguli”, a spus Florin Cîțu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6048 secunde