Premierul anunță OUG prin care se alocă 175 de milioane de euro pentru începerea școlii

131
Premierul anunță OUG prin care se alocă 175 de milioane de euro pentru începerea școlii - 1-1598284588.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a anunțat, că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale, de unitățile școlare pentru pregătirea anului de învățământ în contextul epidemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.ro.


"Va trebui să realizăm pentru adoptare, în urma avizului Consiliului Legislativ, două ordonanțe de urgență. Prima (...) este ordonanța de urgență prin care se alocă suma de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale, de unitățile școlare pentru pregătirea anului școlar. Este actul normativ prin care decontăm cheltuieli pentru achiziționarea de tablete pentru elevi, decontăm cheltuielile pentru echipamente de protecție, măști și alte echipamente de protecție, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice care au nevoie", a precizat Orban, în deschiderea ședinței de Guvern.


Potrivit șefului Executivului, este vorba despre cheltuieli necesare pentru pregătirea școlilor, astfel încât să fie diminuat riscul de transmitere a SARS-CoV-2.


"Aici solicit Secretariatului General transmiterea de urgență la Monitorul Oficial, să apară în cursul zilei de astăzi. De asemenea, doamnă vicepremier, vă solicit să avem ședință cu reprezentanții asociațiilor autorităților locale, cu asociația municipiilor, orașelor, comunelor, împreună cu Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru a stabili în detaliu măsurile care trebuie luate pentru pregătirea anului școlar", a completat prim-ministrul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9474 secunde