Pregătiți banii! Vin somațiile de plată de la SPIT, pentru impozitele neachitate

675
Pregătiți banii! Vin somațiile de plată de la SPIT, pentru impozitele neachitate - fotofondspit-1528472163.jpg

Articole de la același autor

Dacă găsiți, zilele acestea, în poștă, un plic de la SPIT, este semn că trebuie să scoateți bani din buzunar. Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța a început să trimită somațiile de plată către constănțenii care au datorii către bugetul local.


"Am demarat campania de expediere a somațiilor de plată în cuprinsul cărora sunt înscrise debitele neachitate până la termenul scadent din data de 31 martie 2018. Numărul total al somațiilor este de 47.931, din care 44.286 pentru persoane fizice, adică 92% din total, și 3.645 pentru persoane juridice, adică 8% din total", precizează directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun. 


O mare parte din sumele datorate provine și din amenzi. Totuși, față de alți ani, constănțenii sunt mult mai conștiincioși în a se achita de datoriile către bugetul local. O altă explicație ar fi multitudinea de metode de plată la îndemâna contribuabililor, lucru care îi determină să nu mai amâne și să plătească imediat pentru a-și lua de pe cap această grijă. Potrivit șefului SPIT, din cei 439.410 contribuabili înregistrați în anul 2018 în evidențele fiscale ale SPIT, 401.771 persoane fizice și 37.639 persoane juridice, raportul datornicilor este de 11% pentru persoanele fizice și 10% pentru persoanele juridice.


A expirat termenul scadent


"Emiterea și expedierea somației de plată este prima măsură de urmărire și executare silită. Dacă în termen de 15 zile de la primirea acesteia contribuabilul nu achită debitul datorat, procedura este continuată prin înființarea popririlor pe venituri, asupra disponibilităților bănești sau prin sechestrarea bunurilor aparținând debitorului", mai explică șeful SPIT Constanța.


Dacă ați reușit totuși să faceți plata, ignorați somația.


"Îi informăm pe contribuabilii care au achitat debitele din dosarele de urmărire și executare silită înainte de comunicarea somațiilor de plată că, după primirea acestora, nu mai este necesar să se prezinte la ghișeele instituției. Recomandarea se adresează persoanelor care au efectuat plăți după data de 23.05.2018 și care se află în posesia unei chitanțe pentru suma înscrisă în somația primită", completează reprezentanții SPIT Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1816 secunde