Pregătiți banii! Vin scrisorile cu taxele și impozitele locale

963
2
Pregătiți banii! Vin scrisorile cu taxele și impozitele locale - fotofondpregatitibanii-1519148659.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care încă nu au dat o fugă pe la Serviciul Public de Impozite și Taxe să afle ce au de plătit pentru 2018 primesc, zilele acestea, în poștă, "scrisorile de dragoste" cu sumele datorate. Unii s-au grăbit și le-au și achitat, ca să scape de grijă și să beneficieze de reducere, alții însă mai au datorii din anii trecuți.

"Am început distribuirea deciziilor de impunere ce conțin cuantumul impozitelor și taxelor locale datorate în anul 2018. Anul acesta au fost tipărite aproximativ 160.000 decizii pentru persoanele fizice, din care 86 la sută sunt pentru cei care au de achitat doar obligațiile fiscale pentru anul 2018, iar 14 la sută sunt pentru cei care au de achitat și debitele restante cu accesoriile aferente", precizează directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun.

Potrivit acesteia, deciziile de impunere sunt emise în baza declarațiilor fiscale depuse de contribuabili, reprezentând și înștiințări de plată, în conformitate cu prevederile art. 95 alin. (6) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Documentele se comunică cetățenilor la domiciliul fiscal prin poștă cu confirmare de primire. În cazul în care acest lucru nu este posibil, cetățenii vor regăsi plicurile în cutiile poștale, procedura legală de comunicare a acestora realizându-se prin publicitate, prin afișarea unui anunț la sediul SPIT și pe pagina instituției, www.spit-ct.ro. Anunțul se menține afișat cel puțin 60 de zile de la data publicării și se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afișării, potrivit art. 47 din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Încasări duble față de anul trecut

"Le recomandăm contribuabililor să nu ia în considerare deciziile de impunere dacă, la data primirii, sumele ce fac obiectul acestora sunt achitate", mai spune șeful SPIT Constanța.

Recent, aceasta a anunțat că, deși nu fuseseră încă trimise deciziile de impunere, cuantumul încasărilor a crescut semnificativ față de anul trecut.

"Din ce în ce mai mulți constănțeni și-au arătat interesul față de plata sumelor datorate bugetului local utilizând cardul bancar, contribuind astfel la creșteri semnificative ale încasărilor prin această modalitate. Sumele achitate, de exemplu, la standul SPIT din cadrul centrului comercial VIVO! s-au dublat anul acesta, fiind în cuantum de 26.000 de lei pe zi, față de 12.000 de lei în 2017. Plata obligațiilor fiscale într-un centru comercial s-a dovedit astfel un proiect de succes, facilitatea reprezentând un mod confortabil și sigur de achitare a obligațiilor fiscale, fără costuri suplimentare", explică Virginia Uzun.

De asemenea, în anul 2018, se remarcă faptul că s-au dublat sumele achitate cu cardul și la ghișeele instituției, în luna ianuarie, înregistrându-se încasări de aproximativ 1.500.000 de lei, față de 800.000 de lei în aceeași perioadă a anului precedent.

Reamintim că standul SPIT din cadrul centrului comercial VIVO! este deschis publicului de luni până duminică, între orele 10 și 22.

Cum plătiți fără să stați la cozi

Dacă vreți să scăpați de taxele și impozitele locale până la finele lunii martie, veți primi și o reducere de 10 la sută.

"Constănțenii care achită integral sumele datorate bugetului local, până la data de 31 martie 2018, vor beneficia de bonificații de 10% în cazul persoanelor fizice și 5% în cazul persoanelor juridice din cuantumul impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport", adaugă directorul SPIT.

Drept urmare, puteți face plăți online, pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea "Servicii online/Plata online a impozitelor", integral sau în cinci rate prin programul BT, prin Internet Banking, prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Internet Banking Banca Transilvania sau prin Serviciul Direct Debit, Banca Transilvania.

De asemenea, puteți achita prin intermediul telefonului mobil, utilizând aplicația Etax Mobile SPIT Constanța, prin ordin de plată către beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631.

Dacă preferați să plătiți numerar, în municipiul Constanța, o puteți face la stațiile OMV-Petrom, prin serviciul Westaco Express, agențiile băncii Garanti Bank sau la oficiile Poșta Română. În plus, aveți posibilitatea să plătiți în cinci rate, cu card BT sau Garanti Bank, la orice agenție fiscală a SPIT. 

Comentează știrea

jj
21 februarie 2018
jj

Problema e ca de banii astia nu se vede facut nimic in oras. Doar salarii la lenesii de prin birouri.

Contribuabil
21 februarie 2018
Inflatia e cat casa !

"Felicitarea" mea de la SPIT am descarcat-o din contul meu deschis pe internet.Stiu cat am de platit.La un apartament cu trei camere si trei persoane platesc 130 lei in plus fata de anul trecut...Sa fie primit !.... PSD ne-a dat,PSD ne-a luat ! Taxa de salubrizare este egala cu impozitul pe cladire/teren la trei persoane.La 4 persoane taxa de salubrizare este mai mare decat impozitul pe cladire/teren.La 7 persoane platesti cat aer respiri,ca impozitul pe casa nu conteaza. O parte din banii astia se duc in punguta lui Fagadau ,dupa ce si-a votat un salariu de nesimtit.Ce frumoasa e viata cand iti stabilesti singur salariul.Dupa noua lege pesedista primarul are voie sa-si voteze salariul care il viseaza el noaptea.Salariul primarului poate fi marit fara limita cu conditia sa mai ramana ceva bani pentru mancarea cainelui din curtea primariei si ceva bani de benzina pentru masina primarului.In rest cati bani au ramas pentru investitii,nu conteaza.Mai nou,zilele astea, primarii au cerut PENSII NESIMTITE,asa ca la parlamentari:UN MANDAT DE PRIMAR=1500 lei la pensie(cred ca ati aflat).Primarita Mariana Gaju cere pensii nesimtite pentru primari.Urla si se vaicareste ca ce grea e viata de primar. Este coplesita de numarul de mandate castigate si se teme ca va avea pensia mica.Principiul contributivitatii la calculul pensiilor este valabil numai pentru prosti.Jaful nu se opreste aici in tara asta.Inflatie este cat casa.Dupa legea asta Mazare,de exemplu ,va ridica o pensie de 6000 lei la 4 mandate de primar.PSD a dat,PSD ne-a luat.PSD fie laudat !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Februarie 2018
Stire din Social : Un nou ghișeu SPIT,  la Constanța
Pagina a fost generata in 1.6926 secunde