Pregătiți banii! Încep să vină înștiințările de plată de la Impozite și Taxe

1188
1
Pregătiți banii! Încep să vină înștiințările de plată de la Impozite și Taxe - pregatitibaniispit-1484491407.jpg

Articole de la același autor

Spre sfârșitul acestei săptămâni, constănțenii vor primi prin poștă plicurile cu sumele pe care le au de plătit la taxele și impozitele locale. În funcție de datoriile pe care le avem, plicurile au culori diferite.
 
"Informăm constănțenii că, în perioada 20 - 31 ianuarie, vor primi înștiințările de plată cu privire la cuantumul impozitelor și taxelor locale datorate în anul 2017. Astfel, pentru sumele datorate în anul trecut, înștiințările sunt albe, iar pentru sumele datorate în 2017, obligații restante și majorări de întârziere aferente, înștiințările sunt roz", explică directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Virginia Uzun. 


Potrivit acesteia, noutatea anului 2017 o reprezintă Codul QR (quick response) inserat în partea de sus a înștiințărilor, ce are drept scop reducerea timpului de accesare a aplicației E-tax Mobile, prin faptul că nu mai este necesară introducerea datelor de identificare. 


"Etapele ce trebuie parcurse de către cei care dețin cont și au instalată aplicația sunt: accesarea aplicației E-tax SPIT Mobile, selectarea butonului QR, scanarea codului QR cu ajutorul camerei foto și efectuarea plății", mai precizează șeful SPIT Constanța. 


De asemenea, contribuabilii care nu s-au înscris încă pe platforma SPIT vor regăsi în plicul cu înștiințarea de plată și cererea de înregistrare E-tax, necesară pentru obținerea datelor de identificare în vederea efectuării de plăți online, vizualizarea patrimoniului și a istoricului plăților efectuate.


Comentează știrea

Murphy
16 ianuarie 2017
Pentru doamna director Uzun

Anul trecut m-am trezit acasa cu vreo 5 amenzi pentru neplata peajului la podul Fetesti-Cernavoda. Prima amenda m-a dezamagit totalmente. Eu am probe clare ca eram cazat la hotel la Predeal in concediu de odihna si cei de la drumuri si poduri m-au amendat ca am trecut podurile fara sa platesc. Aiurea rau de tot ! Pentru celelalte 4 din timpul anului 2016 am copii de pe sms-urile date pentru achitarea taxei peaj dar mi-au venit si amenzi. Aiurea rau de tot. Se zice ca legal ar fi ca eu sa-i dau in judecata sa le demonstrez, dar de ce eu ? Sa-mi demonstreze ei ca au dreptate, nu sa alerg eu prin judecata, unde judecatorii stiu una si buna, statul are intotdeauna dreptate. Aiurea rau de tot. Doamna director Uzun Virginia, am vrut sa platesc online taxele si impozitele pentru 2 imobile ,2 masini, salubritate, taxe teren, taxa rezervare loc de parcare si taxe locuinte.Nu am putut deoarece softul Dvs. nu permite plata conform deciziei mele, adica fara plata amenzilor. Aiurea rau de tot. In aceasta situatie, am decis sa platesc doar atunci cand softul dvs. permite sa platesc ce vreau eu, nu ce vreti dvs. Deci modificati softul sa primiti banii, nu modificati softul nu va virez nimic. Eu nu pot sa platesc obligatoriu niste aberatii ale celor de la CNADRP-DRUMIRI SI PODURI,adica 525 lei amenzi ilegale. AIUREA RAU DE TOT !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4848 secunde