Pregătiri pentru sezonul estival. Noul director al ABADL, în ședință de lucru

162
Pregătiri pentru sezonul estival. Noul director al ABADL, în ședință de lucru - pregatiripentru-1583322576.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de ieri, în cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral s-a desfășurat prima ședință de lucru cu noua conducere a instituției - Bogdan Bola, numit pe funcția de director începând cu data de 24 februarie 2020 - și cu participarea conducerii Administrației Naționale "Apele Române"(A.N.A.R.).

În prezența directorului general al Administrației Naționale "Apele Române", Ervin Molnar, au fost analizate mai multe subiecte în ceea ce privește bazinul hidrografic Dobrogea-Litoral, care cuprinde județul Constanța și județul Tulcea, ce au specific diferit.

Subiectele analizate în cadrul ședinței de lucru a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L.) au fost legate de gestionarea resurselor de apă, din punct de vedere calitativ și cantitativ, cu privire la infrastructura sistemelor de veghe hidrologică, hidrogeologică și hidrotehnică, aflate în exploatare la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța și Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea.

În cadrul ședinței au fost aduse la cunoștința directorului A.N.A.R., Ervin Molnar, problemele întâmpinate în demersurile făcute de A.B.A.D.L. pentru realizarea "Planului Urbanistic Zonal – Amenajare plajă Năvodari, Eforie Nord, Cordon Eforie Nord - Eforie Sud, Eforie Sud, Tuzla, Costinești, 23 August, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Cordon Venus-Saturn, Mangalia. Actualizare PUZ – amenajare plajă Mamaia și Constanța", județul Constanța, astfel că directorul A.N.A.R va face toate demersurile necesare pentru urgentarea avizării PUZ-ului aflat în prezent la Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

De asemenea, au fost discutate aspecte cu privire la pregătirile pentru sezonul estival 2020. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, în calitate de administrator al plajelor turistice aferente litoralului românesc, în baza OUG 19/2006 privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre, a informat UAT-urile că în perioada 02.03.2020- 15.04.2020, instituția desfășoară activități specifice de pregătire a sectoarelor de plajă până la deschiderea sezonului estival 2020. Activitățile constau în lucrări de: nivelare, degajarea panourilor de stuf, igienizări manuale și mecanizate, transportul deșeurilor rezultate la rampele de depozitare, discuire și îndepărtarea nisipului din zona de delimitare a plajelor.

Activitățile se desfășoară separat, dar concomitent pe un număr de trei tronsoane cu specific și morfologie diferită, astfel:

- Tronsonul 1 : Corbu, Năvodari, Mamaia, Constanța

- Tronsonul 2: Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costinești

- Tronsonul 3: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap-Aurora, Venus, Saturn, Managalia, 2 Mai, Vama Veche.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3382 secunde