Pregătiri pentru sezon! Cum au ieșit plajele din iarna cea grea

2046
1

Articole de la același autor

Pe măsură ce primăvara se instalează, lucrătorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au început să pregătească plajele pentru noul sezon estival. 


Aceștia estimează că toate sectoarele vor fi gata până la debutul oficial la 1 mai. 


De asemenea, până pe 15 aprilie, vor fi amenajate și predate conform clauzelor contractuale către utilizatorii de plaje acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca ulterior să fie finalizate și acele suprafețe libere de contract. 


Potrivit reprezentanților ABADL, în această perioadă, are loc curățarea manuală și mecanizată cu utilaje speciale a plajei. Sunt adunate toate corpurile străine, lemnoase, metalice, sticle sau materiale plastice, precum și toate gunoaiele. 


Muncitorii mătură tot nisipul care s-a depus de-a lungul iernii pe zidul de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție. 


De asemenea, cu ajutorul utilajelor, sunt îndepărtate toate obstacolele identificate în nisip, cum ar fi pietre, blocuri din beton, conducte dezafectate etc. 


Se lucrează și în week-end 


În zonele unde plajele au fost erodate se aduce nisip nou, din zonele cu acumulări. Au fost deja demontate gardurile de protecție, în jur de 10.000 de metri liniari și încă se mai lucrează la refacerea profilului plajei, acolo unde aceasta a suferit deformări, urmare a acțiunii valurilor din sezonul rece. În plus, sunt adunate algele și scoicile aduse la mal în ultimele luni. 


"La lucrările de pregătire a plajelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor acționează zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica, cu utilaje și personal din cadrul ABADL, inclusiv personal delegat din cadrul ANADl, din județ, respectiv formațiile de lucru Dunăre Nord, Dunăre Sud și Mihail Kogălniceanu - SGA Constanța, și din cadrul SGA Tulcea", explică purtătorul de cuvânt al Administrației Apelor Române, Cătălina Brăgaru. 


309 subsectoare sunt deja închiriate 


Acțiunea de pregătire a sectoarelor se desfășoară concomitent pe trei tronsoane. Pe porțiunea Năvodari, Mamaia, Constanța, plajele sunt finalizate în proporție de 60 la sută, pe tronsonul Agigea, Eforie, Costinești, Tuzla, sunt gata în proporție de 70 la sută, iar de la 23 August și până la Vama Veche, mai este de lucru la doar un sfert din plaje. 


"Până în acest moment, au fost predate către utilizatorii de plaje un număr de 89 de subsectoare de plajă din totalul de 309 subsectoare închiriate. Conform planificărilor preliminare, se estimează că, până la data de 13 aprilie 2017, va fi finalizată predarea tuturor sectoarelor sau subsectoarelor de plajă care fac obiectul unor contracte de închiriere", mai adaugă reprezentantul Apelor Române. 


În perioada următoare, ABADL va lansa și anunțul pentru licitațiile pentru sectoarele neînchiriate sau cărora le expiră contractul de închiriere și pot fi contractate. 


Comentează știrea

Liviu Burebista
31 martie 2017
Am ramas si fara plaja

Da acum arata bine plajele, nisipul arat si discuit. Dar sa vedem daca si pe timpul verii vor mai putea fi arate si discuite, din cauza sezlongurilor si a umbrelelor , cu care vor umple plajele mafiotii. Pacat ca avem iesire la mare, dar a fost acaparata de banditi, care vor sa castige mult cu investitii minore. In mod normal plaja nu trebuie sa fie proprietatea cuiva sau sa se inchirieze o bucata de plaja de o anumita persoana pe care sa o umple pana la refuz cu sezlonguri, umbrele si sa nu ai alta alternativa. De facut plaja direct pe nisip nici nu mai poate fii vorba.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9302 secunde