Pregătiri pentru o nouă rundă de ploi, la Constanţa. Canalizările şi rigolele, decolmatate

551
Pregătiri pentru o nouă rundă de ploi, la Constanţa. Canalizările şi rigolele, decolmatate - pregatiri1-1623666779.jpg

Articole de la același autor

Cu toate că rigolele de scurgere a apelor pluviale au fost curățate înaintea ploilor din acest weekend, cantitatea mare de apă care a căzut în intervale scurte, peste 50 de litri pe metru pătrat, și aluviunile depuse au făcut ca în anumite zone din oraș să se formeze acumulări de apă sau chiar refulări ale sistemului de preluare a apelor pluviale. Din acest motiv, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a solicitat reprezentanţilor SC RAJA SA, în cursul zilei de luni, 14 iunie, verificarea și decolmatarea tuturor canalizărilor din municipiul Constanța, cu atenție sporită asupra celor care se află în zone cu risc de inundații.

Totodată, având în vedere că zona Portului Tomis este una inundabilă, Primăria Constanța, prin SC Confort Urban SRL, va amenaja în scurt timp noi rigole de preluare a apelor pluviale. „Amintim că, în această primăvară, în parcarea din Portul Tomis a fost amplasat un sistem pentru drenajul apelor pluviale. Au fost amenajate rigole de scurgere și a fost instalat un separator de hidrocarburi care are rolul de a reține carburanții din apele uzate. Suprafața carosabilă și parcarea au fost asfaltate în așa fel încât apele pluviale să fie colectate cât mai rapid. Chiar și așa, ultima ploaie a demonstrat că măsurile luate nu au fost suficiente, motiv pentru care se vor amenaja noi rigole de scurgere. La această oră, rigolele de scurgere din oraș și din stațiunea Mamaia sunt curățate pentru a preîntâmpina alte probleme, având în vedere că meteorologii anunță pentru zilele următoare noi averse însemnate. De asemenea, crengile rupte din cauza vântului sunt ridicate, iar pasajele pietonale sunt curățate pentru a putea fi folosite în siguranță”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Chiar dacă pentru luni, ploile se anunță a fi moderate, marți și miercuri vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 50 l/mp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0472 secunde