Prea mulți copii români, lăsați singuri

136
1
Prea mulți copii români, lăsați singuri - salvaticopiii-1433943018.jpg

Articole de la același autor

Conform statisticilor oficiale, 82.339 de copii din România au părinții plecați la muncă în străinătate.  


Mai mult, patru din zece dintre aceștia sunt complet lipsiți de grija părintească, având ambii părinți plecați peste hotare sau provenind din familii în care părintele unic susținător este plecat. O serie de studii realizate de-a lungul ultimilor ani au arătat că datele oficiale prezintă doar o parte din dimensiunea fenomenului. 


Astfel, în 2007, Fundația Soros indica, doar în rândul elevilor de gimnaziu, un număr de două ori mai mare decât cel prezentat de autorități - 170.000 elevi. În 2008, un alt studiu estima că la scară națională existau 350.000 de copii ai căror părinți emigraseră în străinătate, iar mai mult de o treime dintre aceștia (circa 126.000) erau afectați de migrația ambilor părinți.










Comentează știrea

Razvan
10 iunie 2015
Proiect

Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte informatii dupa ce trimiteti textul "Detalii" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4979 secunde