Poveste de iubire ajunsă un calvar! Copil român, răpit de tatăl irakian

1271
Poveste de iubire ajunsă un calvar! Copil român, răpit de tatăl irakian - fondrapirecopil2-1582580108.jpg

Articole de la același autor

O poveste de dragoste transformată într-un calvar. Aceasta a fost, în ultimii ani viața unei foste studente la Facultatea de Medicină din Constanța. Totul a culminat cu răpirea copilului de șase ani, pe care soțul irakian a încercat să îl scoată în mod ilegal din țară, trecând frontiera, prin zona verde, spre Bulgaria. 


Visa la o viață de poveste alături de bărbatul de care s-a îndrăgostit, dar pentru ani buni a avut de înfruntat gelozii duse la extrem, bătăi și teama permanentă că își va pierde copilul. Aceasta este experiența trăită de o tânără din Tulcea alături de soțul ei, Mohammed A.G., un cetățean irakian, în prezent în vârstă de 28 de ani. Cei doi s-au cunoscut în 2012, amândoi fiind studenți la Facultatea de Medicină din cadrul Universității "Ovidius" Constanța. Nu a trecut mult până când s-au mutat împreună, iar într-un an aveau deja un băiețel frumos, venit pe lume în decembrie 2013. După nașterea copilului, situația s-a schimbat. Cuvintele drăgăstoase au fost înlocuite cu jigniri, iar mângâierile cu palme. "Soțul meu devenise foarte posesiv, voia să controleze toate deciziile mele și să-și impună gândirea specifică statului din care venea. Era foarte gelos doar dacă vorbeam cu alți colegi, bărbați", a povestit femeia, în fața magistraților Tribunalului Constanța, în atenția cărora a ajuns, într-un final, situația dintre cei doi. 


Cu toate acestea, în 2014 s-au căsătorit; spera că lucrurile se vor așeza. Nu a fost însă așa, au urmat multe bătăi, plângeri la Poliție, retrase apoi. Ani de durere, trăiți cu spaima că nu-și va mai vedea copilul. "În iunie 2017 am plecat împreună cu soțul în Irak, unde am stat timp de o lună și jumătate într-o localitate din nordul țării. Apoi, la insistențele lui, m-am întors în țară singură, copilul urmând să rămână în Irak până terminam studiile. Nu am vrut să cer divorțul, îmi era teamă că băiatul va rămâne acolo, că nu voi mai putea să îl iau. Mergeam în vacanțe mereu, să îl văd. Dar nu aveam voie să ies singură din casă, fără soțul meu", își amintește tânăra. Între timp, soțul ei făcea demersuri pentru ca cel mic să se obișnuiască în Irak. Inclusiv a făcut demersuri pentru a avea un nume arab, numele românesc nefiind recunoscut de statul irakian. 


Copilul dus de tată în Irak, timp de doi ani 
În primăvara lui 2019, pentru că bărbatului urma să îi expire permisul de ședere în România, a luat decizia de a se întoarce, împreună cu cel mic. "Inițial, vreo două luni, am locuit împreună, la părinții mei. Când a vrut să mă lovească cu o coadă de mătură, nu am mai răbdat și am fugit cu copilul. Am stat ascunsă, la o prietenă în Constanța, iar lui i-am spus că vreau să divorțez și să plece la fratele lui, la București", a continuat femeia relatarea. 


Cererea de divorț a fost depusă în iulie 2019, dar bărbatul a continuat să o amenințe pe femeie. Inclusiv a venit la adresa unde locuiesc părinții tinerei și a făcut scandal, reușind să îl calmeze doar sosirea polițiștilor. 


În octombrie anul trecut, bărbatul s-a întors la locuința bunicilor copilului său, în miez de noapte. Socrul nu l-a primit în casă, dar pentru că nu a dorit să îl lase pe drumuri, l-a găzduit la un vecin. A doua zi, Mohammed a urmărit când fiul lui era singur în curte, l-a răpit, s-a urcat într-o mașină și s-au făcut nevăzuți. "Trei zile nu mi-a răspuns la telefon. Abia în a patra zi mi-a spus că este la București și că îl plimbă pe copil! M-a amenințat, din nou, să îmi retrag cererea de divorț", a mai relatat femeia. După două săptămâni, în care nu a știut nimic despre copilul ei, femeia a fost sunată de polițiștii de frontieră din Constanța: Mohammed A.G. a fost prins, la începutul lui noiembrie 2019, în momentul în care încerca să treacă granița spre Bulgaria, împreună cu copilul. 


Prins după ce a trecut frontiera verde, cu copilul în brațe!
Permisul de ședere în România îi expirase de trei zile, astfel că a pus la cale un plan pentru a fugi, dar și pentru a-și lua fiul cu el. Astfel că, cei doi au călătorit până la Călărași, de unde, în dimineața zilei de 4 noiembrie, în jurul orei 9.30, au luat un taxi spre localitatea Almalău, din județul Constanța. Cetățeanul irakian le-a relatat anchetatorilor că a studiat harta și a văzut că pe lângă Almalău trecea un drum, destul de aproape de graniță. 


Drept pentru care, după ce au coborât din taxi, în jurul orei prânzului, tatăl și fiul au pornit spre linia de frontieră. Bărbatul era pregătit cu un clește, pentru a tăia gardul de sârmă, dar nu a mai fost nevoie, a susținut el. Au fost depistați de polițiștii de frontieră din Bulgaria la câțiva zeci de metri de graniță și înapoiați autorităților române. 


În urma celor întâmplate, Mohammed A.G. a fost arestat preventiv, și în prezent este încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă. Totodată, magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat, zilele trecute, la doi ani, șase luni și 39 de zile de închisoare, pentru trafic de migranți, trecere frauduloasă a frontierei și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Decizia nu este definitivă, poate fi contestată la instanța superioară. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4487 secunde