Potecă spre conservarea Rezervației marine Vama Veche - 2 Mai

233
Potecă spre conservarea Rezervației marine Vama Veche - 2 Mai - potecaspre-1464114095.jpg

Articole de la același autor

Echipa Mare Nostrum, împreună cu membrii Junior Ranger și reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" din Constanța au profitat de vremea însorită și au organizat, săptămâna trecută, o excursie în Bulgaria, în aria naturală protejată Yaylata-Cap Kaliakra.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului "Potecă spre conservarea Rezervației marine Vama Veche - 2 Mai". Participanții au avut astfel ocazia să descopere aria protejată prin intermediul unui traseu interpretativ și al jocului. Echipa Mare Nostrum le-a prezentat copiilor principalele puncte de interes din cadrul rezervației.

După ce au descoperit frumusețile ariei protejate Yaylata, membrii Junior Ranger vor participa la realizarea unui traseu tematic în Rezervația marină Vama Veche - 2 Mai și le vor împărtăși colegilor experiența trăită, în cadrul unui workshop, pentru a identifica exemple de bună practică aplicabile și în aria protejată de la 2 Mai.

Yaylata este o zonă unică, ce combină relicve antice cu frumusețea naturală. Aceasta este situată pe coasta

Mării Negre, între Capul Shabla și Kavarna. Lungimea traseului este de două - trei ore, cu opriri frecvente și vederi panoramice extraordinare, iar cea mai bună perioadă pentru vizitare este din primăvară până în toamnă.

În cadrul ariei, membrii Junior Ranger au avut ocazia să descopere rezervația arheologică și peșterile ce au servit drept locuințe, să admire frumusețile Mării Negre și țărmul stâncos, dar și vegetația și fauna locului.

De la intrarea în rezervație, membrii Junior Ranger au fost încurajați să imortalizeze vietățile și peisajele oferite de natură, "capturând" astfel în imagini atracțiile rezervației. Pe tot parcursul traseului, elevii, împărțiți în echipe, au colectat diverse obiecte din natură, descoperind prin intermediul acestui joc de treasure hunt specii noi de plante, urme de animale, dar și amprenta omului asupra naturii.

Proiectul "Potecă spre conservarea Rezervației marine Vama Veche - 2 Mai" este implementat de ONG Mare Nostrum, în parteneriat cu INCDM "Grigore Antipa", custode al rezervației. Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, având o durată de cinci luni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4993 secunde