Poștașii, dotați cu echipamente de protecție împotriva coronavirusului

425
Poștașii, dotați cu echipamente de protecție împotriva coronavirusului - postasiicoronavirus-1583478853.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Companiei Naționale Poșta Română au anunțat că se alătură demersurilor instituționale de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 și au fost dispuse măsuri administrative pentru contactul controlat al salariaților poștali cu persoanele aflate în carantină sau autoizolare.

"Referitor la decizia de a suspenda livrarea trimiterilor către adresele poștale în care se află persoane în carantină sau autoizolare, precizăm că a fost o decizie cu aplicabilitate limitată, până la momentul la care instituțiile abilitate urmau să ne transmită modalitatea de lucru stabilită, în vederea colaborării cu Direcțiile Județene de Sănătate Publică, acestea urmând să transmită periodic lista cu persoanele care se află în situațiile mai sus menționate", precizează Compartimentul de comunicare al Poștei Române.

În acest moment, ca urmare a discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Sănătații s-a stabilit faptul că nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestațiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poștașii dotați cu echipament, măști, mănuși și ochelari de protecție. Pentru cazurile excepționale și anume persoane care sunt deja internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri în baza careia aparținatorii vor putea ridica prestațiile sociale cuvenite, precum și toată corepondența.

"Reamintim că suntem în contact permanent cu autoritățile locale abilitate și cu Direcțiile Județene de Sănătate Publică și menționăm că, până în acest moment, niciun beneficiar de prestații sociale nu a fost afectat și nici nu anticipăm să existe vreun caz în care vreun client să nu iși primească drepturile cuvenite. Aceste măsuri vizează protejarea angajaților noștri, dar și protejarea populației, limitând astfel răspândirea cu noul tip de Coronavirus. Poșta Română își reafirmă, astfel, rolul de partener social, atât al instutuțiilor publice, cât, mai ales, al cetățenilor", mai spun reprezentanții Poștei Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3949 secunde