Poștașii constănțeni nu fac grevă. Iată de ce!

676
1
Poștașii constănțeni nu fac grevă. Iată de ce! - mitingprotestpostagf18-1368541782.jpg
Poștașii constănțeni vor suna în continuare la ușile noastre. Deși au numeroase nemulțumiri, lucrătorii Poștei Române din județul Constanța anunță că nu vor înceta activitatea. Își vor face datoria ca și până acum și vor duce la timp pensiile vârstnicilor

și alocațiile copiilor.

Poștașii constănțeni sunt de acord cu protestele colegilor lor din alte județe, dar vor să respecte legea astfel încât acțiunile lor să-și atingă scopurile și să nu atragă mă-suri punitive împotriva salariaților.

Vestea că poștașii blochează livrarea pensiilor i-a bulversat pe mulți constănțeni. Reprezentanții Poștei Române dau asigurări că nu este cazul să ne îngrijorăm și că activitatea va continua în mod normal.

"Suntem solidari cu colegii noștri din țară, numai că dorim să acționăm doar în condițiile legii. Atâta vreme cât nu ne înscriem în condițiile legale, riscăm ca toate acțiunile noastre să nu își atingă scopul", a declarat, pentru "Cuget Liber", Florin Gheorghiu, liderul Sindicatului Poșta Română Constanța. Potrivit acestuia, în prezent, nu sunt întrunite condițiile legale pentru o grevă a angajaților Poștei Române.

"Pe de altă parte, nu ni s-a încăl-cat, până în prezent, niciun drept. Singurul abuz produs de către conducerea Companiei Naționale «Poșta Română», începând cu 1 ianuarie 2013, este acela că nu s-au făcut reținerile pe ștatul de plată pentru cotizația către sindicat, împiedicând astfel salariații să beneficieze de deductibilitatea fiscală", a mai adăugat Florin Gheorghiu.

"Nu suntem lași!"

Acesta a negat că ar fi vorba despre lașitate din partea poștașilor constănțeni care nu au declanșat încă proteste și nu s-au alăturat colegilor lor din București și Cluj, care, luni și marți, 13 și 14 mai, au încetat lucrul și au blocat activitatea oficiilor poștale.

"Noi dorim ca orice acțiune pe care o derulăm să o facem în limita legii. Din informațiile mele, la București se fac deja verificări și sigur salariații vor plăti diverse lucruri care li se vor imputa pentru acțiunile de la începutul săptămânii. De asemenea, în februarie, când Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, din care noi nu facem parte, a scos oamenii în stradă fără a parcurge pașii legali, iar salariații care au participat au fost cercetați disciplinari. Nu aș vrea ca reper-cusiunile acestor acțiuni să se răsfrângă asupra salariaților", a explicat reprezentantul poștașilor constănțeni.

Ce transmite directorul general

Temerile liderului de sindicat sunt confirmate și de conducerea Companiei Naționale "Poșta Română, care, într-un comunicat de presă, transmite, destul de voalat, ce e drept, avertismentul că vor fi repercusiuni.

"Compania Națională «Poșta Ro-mână» va lua toate măsurile pentru a asigura desfășurarea în parametri normali a activității poștale", se arată în comunicatul semnat de Biroul de Relații Publice și Cabinetul Directorului general CNPR. 

Comentează știrea

Pentru reprezentantul postasilor constanteni
15 mai 2013
Sanchi !

Sunt pesedist,deci exist. Il chinuie limita legii.Pai nu da bine,postasule.Nu da bine o demonstratie in judetul lui Mazare.Ce cautati voi in judet la mine ? Aici nu misca nimeni fara aprobarea golanului rosu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3452 secunde