Mai multe ştiri online:

Poluare cu păcură, pe plaja din Mangalia

Ştire online publicată Miercuri, 29 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
 O parte din plaja din Mangalia a fost închisă în cursul zilei de ieri, după ce nisipul și apa de la mal au fost poluate cu păcură. Poluarea cu hidrocarburi s-a produs în cursul nopții de luni spre marți, 27 - 28 august.

Lucrătorii din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Constanța al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au demarat imediat curățarea zonei.

„S-a intervenit în jurul orei 2, cu autobasculante și încărcătoare frontale pe o lungime de 250 ml de-a lungul liniei țărmului și pe o lățime de 40 cm, cu o grosime de 2 - 3 cm. Până la ora 7, zona de plajă a fost curățată în totalitate, iar ieri, angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au aplicat material absorbant pe linia țărmului pentru curățarea apei de irizațiile de hidrocarburi”, precizează reprezentanții ABADL.

Potrivit acestora, din primele verificări efectuate se presupune că este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusă la mal de curenții marini, astfel că nisipul a fost poluat. În acest sens, au fost luate probe de apă și urmează să se stabilească cu exactitate natura poluării.

Porțiunea de plajă din Mangalia, afectată de poluare, a fost închisă și va fi redeschisă după înlăturarea efectelor produse de poluare. În total, au fost strânse aproape 12 tone de material poluant în amestec cu nisip. (A.P.)

Romii se distrează cu ocazia Caravanei Marii Uniri

Astăzi și mâine, Centrul Național de Cultură a Romilor „Romano Kher”, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului și cu sprijinul Prefecturii și al Primăriei Constanța, organizează proiectul cultural „Caravana Marii Uniri”.

În cadrul acestui proiect, vor avea loc o serie de activități, la care vor lua parte importanți oameni de cultură.

Evenimentul are ca scop abordarea unor teme precum cunoașterea și înțelegerea diversității etnice culturale, combaterea stereotipurilor și prejudecăților, promovarea educației interculturale. Astfel, pe parcursul celor două zile, va avea loc conferința „Contribuția minorităților naționale la dezvoltarea României”, urmată de vernisajul unei expoziții de artă plastică, momente artistice asigurate de Geani Lincan și Ansamblul „Romano Kher”, dar și un spectacol de teatru. (M.Ș.)

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7422 secunde