€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Poliția Locală, ce face Poliția Locală, ce face Primăria? Nu vede nimeni dezastrul din Tomis Nord?

Ştire online publicată Marţi, 10 Aprilie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Am scris în repetate rânduri despre situația constănțenilor care locuiesc în cartierul Baba Novac/Anadalchioi. Principala cale de acces în zonă este cea dinspre Tomis Nord, mai exact prelungirea străzii Tulcei.

Dragi cititori, trebuie să știți că pentru cei aproximativ 8.000 de constănțeni care locuiesc în zonă (cifră furnizată de reprezentanții Primăriei Constanța) este o adevărată aventură să ajungă acasă, dacă nu posedă automobil.

A fost la un moment dat o idee, de a „lumina” puțin cartierul. Primăria Constanța propusese chiar un PUZ, care cuprindea construcția unei străzi, prelungirea Delavrancea. Nu se mai face nimic, strada trebuia să tranziteze un teren al armatei, iar armata nu a fost de acord. Ba mai mult, și-a delimitat proprietatea cu un gard de beton și sârmă ghimpată, ca-n lagărele de concentrare, iar populația a înțeles situația, că nu ne putem apăra în fața inamicului fară acele palme de pământ. Siguranța națională înainte de toate!

Buuun, oamenii au înțeles, se vor chinui, ca și până acum, pe prelungirea Tulcei. Dar cum circuli pe această arteră? Imaginea care ilustrează acest articol este cât se poate de sugestivă.

Un trotuar este ocupat de mașinile angajaților (militari/civili) armatei. Să fim serioși, nu vine nimeni din cartier să-și parcheze mașinile acolo. Să nu uităm însă că armata deține terenuri importante în zonă, pe care le-a împrejmuit cu gard. De ce nu și-o amenaja acolo parcare pentru personal? Nu știm! Știm însă că nu putem folosi acel trotuar, domeniu public.

Celălalt trotuar, practic, nu există… Doar o vegetație luxuriantă! De câinii unităților militare nici nu mai amintesc!

Și acum, întrebare: Poliția Locală, ce face Poliția Locală? Chiar nu vede nimeni cum parchează acești indivizi? În cartier locuiesc bătrâni, copii, sunt mame care vor să își plimbe copiii cu căruciorul. Sunt obligați să coboare în stradă, printre mașini, camioane și chiar TIR-uri. Poate face ordine Poliția Locală în cartier?

Apoi, Primăria Constanța: chiar nu se poate curăța celălalt trotuar, astfel încât populația să poată circula în condiții civilizate?

Oameni buni, suntem în anul 2018, într-un oraș european. Dar suntem oare europeni?

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7587 secunde