Poliția britanică a anunțat cine sunt cele două persoane care au murit în atacul de la Podul Londrei

2397
Poliția britanică a anunțat cine sunt cele două persoane care au murit în atacul de la Podul Londrei - zdc5zjbimtbhntmwowq1mtqwyte2mmyw-1575272918.jpg

Articole recomandate

Jack Merritt, de 25 de ani, și Saskia Jones, de 23 de ani, doi tineri care lucrau la Universitatea din Cambridge la un proiect ce își propunea o apropiere între lumea academică și cea a închisorilor, au fost înjunghiați mortal, vineri, la Londra, de Usman Khan, un fost deținut condamnat pentru terorism, a anunțat duminică poliția, informează Agerpres.


Ambii absolvenți ai Universității din Cambridge, tinerii participau la "Learning Together", un program de formare al Institutului de criminologie de la Cambridge care pune în relație studenți și deținuți în vederea reabilitării acestora din urmă. Jack era coordonator și Saskia voluntară, a precizat poliția într-un comunicat.

Originar din Cottenham, în apropiere de Cambridge, "Jack trăia potrivit principiilor, el credea în reabilitare, nu în răzbunare, el le lua mereu partea celor mai slabi", a scris familia într-un comunicat. "Jack nu ar fi vrut ca acest eveniment teribil și izolat să fie izolat și utilizat ca pretext de către guvern pentru a introduce pedepse și mai draconice pentru deținuți sau pentru a menține în închisoare oamenii mai mult decât este necesar", se mai menționează în acest text. Este o aluzie la anunțul prim-ministrului Boris Johnson, care, aflat în plină campanie electorală, este acuzat că politizează drama. Imediat după această tragedie, el a promis pedepse drastice și abolirea eliberărilor anticipate pentru infracțiunile teroriste.

Potrivit familiei, Jack Merritt era "nerăbdător să-și construiască un viitor împreună cu partenera lui și să facă carieră ajutând persoanele din sistemul penal".

Fostă studentă la Cambridge, animată de "o sete formidabilă de a ști", Saskia Jones a încercat recent să se angajeze la poliție, "dornică să se specializeze în susținerea victimelor", potrivit familiei sale. "Avea un simț formidabil al umorului și era generoasă până în punctul în care voia să vadă mereu ce-i mai bun în oameni", au adăugat apropiații ei, originari din Stratford-upon-Avon, orașul natal al lui William Shakespeare.

Potrivit Universității din Cambridge, încă un membru al personalului său figurează printre cei trei răniți în atacul cu cuțitul comis de britanicul Usman Khan pe Podul Londrei. El participase, într-un imobil situat la doi pași de London Bridge, la o conferință privind reabilitarea deținuților organizată pentru a sărbători cinci ani de la inițierea programului "Learning Together".

Unul dintre cei trei răniți a fost externat, iar ceilalți doi rămân spitalizați fiind "într-o stare stabilă", potrivit poliției, care a precizat că ei nu doresc să le fie făcută publică identitatea.

Jack Merrit pleda pentru cauza deținuților și a ajuns să fie omorât de unul dintre aceștia

La Cambridge a fost organizat un priveghi sâmbătă. Omagiile pentru Jack Merritt curg pe rețelele sociale, el fiind descris drept o persoană implicată, inteligentă și generoasă.

"Odihnește-te în pace, frate", a scris rapperul Dave, al cărui album "Psychodrama" recompensat cu prestigiosul Mercury Prize, a fost inspirat de reabilitarea de care a beneficiat fratele său condamnat la închisoare pe viață pentru crimă. "Jack Merritt era cel mai bun dintre băieți. El și-a dedicat viața altora, a fost cu adevărat o onoare să întâlnesc pe cineva ca el", a afirmat rapperul.

Usman Khan, de 28 de ani, fusese eliberat condiționat în 2018, la șase ani după condamnarea sa pentru infracțiuni teroriste.

Khan a fost împușcat mortal de poliție după ce a fost imobilizat de simpli cetățeni, considerați adevărați "eroi". Unul dintre acești eroi, bucătarul Lukasz, orginar din Polonia, a încercat să-l pună la pământ pe atacator folosind un corn de narval pe care îl luase de pe un perete al clădirii în care lucra.

Potrivit poliției, atacatorul a acționat singur pentru a comite acest atentat, deși a fost revendicat ulterior de gruparea jihadistă Statul Islamic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6642 secunde