Policlinica nr. 1 își reia programul de lucru de dinainte de pandemie

247
Policlinica nr. 1 își reia programul de lucru de dinainte de pandemie - policlinica3-1589731933.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța revine la programul de dinainte de pandemie, adică va fi deschis între orele 8.00 și 20.00. Precizăm că, în ultimele două luni, constănțenii cu probleme de sănătate au beneficiat de asistență medicală numai în intervalul orar 9.00 - 16.00.

Deși am ieșit din starea de urgență, reprezentanții unității sanitare spun că revenirea la programul de funcționare inițial nu exclude măsurile anti-Covid-19 aplicate până în prezent.

"În acest sens, le reamintim constănțenilor faptul că toate consulturile și tratamentele nu se vor efectua decât pe bază de programare, la fel ca și până acum. Acestea se pot face telefonic, pe e-mail ([email protected]), dar și la ghișeu. Având în vedere riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, pacienților li se recomandă să evite deplasările, dacă acestea nu sunt urgente și să efectueze programările telefonic (tel. 0241.503.424 sau 0241.503.260 pentru Ambulatoriu Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice; Ambulatoriu Oncologie - 0241.503.102, CSM Copii - 0241.503.457 sau 0241.503.456 și CSM Adulți - 0241.503.178", au transmis reprezentanții Spitalului Județean.

Accesul în ambulatoriu este permis unui număr limitat de persoane în același timp (maximum șase). În momentul prezentării la consultație, pentru a preveni riscul de contaminare și pentru ca activitatea medicală să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, pacientul trebuie să respecte o serie de reguli care sunt aplicate în cadrul ambulatoriului încă de la debutul pandemiei.

"Astfel, intrarea în ambulatoriu se face după ștergerea tălpilor încălțărilor pe un covor dezinfectant. Tot acolo, pacientului i se va pune la dispoziție soluție hidroalcoolică pentru dezinfecția mâinilor. Mai departe, acesta este obligat să poarte masca facială.

Rugăm pacienții să vină la consultație fără însoțitori. Totuși, în cazuri excepționale (persoane cu dizabilități, vârstnici, copii) este permis accesul unui singur însoțitor. Acesta va respecta aceleași reguli de protecție valabile pentru pacient.

Pentru realizarea triajului epidemiologic, tuturor persoanelor care intră în ambulatoriu le va fi măsurată temperatura și vor completa împreună cu personalul medical un chestionar. Dacă nu prezintă niciun risc SARS-COV-2, pacientul va intra în cabinetul de consultații/sala de tratament, purtând în continuare masca facială", au precizat reprezentanții SCJU.

Imediat după ce pacientul părăsește cabinetul, se va relua acțiunea de curățenie și dezinfecție, așa că, având în vedere acest lucru, într-un cabinet vor avea loc numai două consultații pe oră. Acesta este și motivul pentru care pacienții sunt rugați să nu vină mai devreme și să respecte orele la care au fost programați.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5615 secunde