Ploile și apele ieșite din matcă au provocat inundații în întreaga țară

176
Ploile și apele ieșite din matcă au provocat inundații în întreaga țară - inundatii-1592461491.jpg

Articole recomandate

23 de județe sunt afectate și peste 500 de gospodării au fost inundate în urma ploilor din ultimele 24 de ore. Ploile torențiale au făcut probleme și în marile orașe, unde sistemele de canalizare vechi sunt depășite, iar străzile se inundă în câteva minute. Înjudețul Bihor, aflat sub cod roșu de vreme rea, s-a produs chiar și o tornadă.


În comuna Săcel din Hunedoara, drumurile s-au transformat în adevărate râuri din cauza viiturilor puternice, care au măturat tot în cale. Și în localitatea Călan, apa a ajuns în zeci de case și nu se mai poate circula din cauza puhoaielor.


În total 24 de localități din Hunedoara au fost afectate. În zonă a fost coș roșu de inundații, iar peste 100 de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din curți și gospodării.


Tot din cauza ploilor abundente și pentru că drumul era acoperit cu apă și nămol, un bărbat care circula pe DN 16, în județul Bistrița Năsăud, s-a răsturnat într-un șant de pe marginea drumului. O persoană a rămas încarcerată și a fost nevoie de intervenția pompierilor. Toate victimele au fost transportate la spital.


Și drumul national dintre localitățile clujene Călățele și Dealul Negru s-a surpat pe o bucată de 50 de metri, iar autoritățile au decis să-l închidă. Așa va rămâne timp de cel puțin două zile, pentu siguranța șoferilor.


În județul Constanța mai multe drumuri au devenit impracticabile, iar câteva gospodării au fost inundate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6963 secunde