Cod galben de instabilitate atmosferică

Ploaie și frig, astăzi și în week-end, la Constanța

246
Ploaie și frig, astăzi și în week-end, la Constanța - ploaiesifrig-1401387970.jpg

Articole de la același autor

După câteva zile de temperaturi deosebit de ridicate, ne așteaptă o perioadă de instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ. Valorile termice vor scădea semnificativ, iar soarele va fi destul de scump la vedere. 


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme urâtă. Codul galben, valabil în aproape întreaga țară, inclusiv Dobrogea și județul Constanța, intră în vigoare în această dimineață, de la ora 9,00, și expiră tocmai sâmbătă seară, la ora 23,00. În acest interval, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul, estul și centrul țării și în toată zona montană. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 - 30 de litri pe metru pătrat și, izolat, 50 - 60 de litri pe metru pătrat. 


La Constanța, astăzi, cerul va fi parțial înnorat, va ploua temporar și vom avea furtuni cu descărcări electrice. Vântul va sufla cu putere, dinspre sud-est, iar maxima termică abia va atinge 21 de grade Celsius. La noapte va continua să plouă, dar vântul se va mai domoli. Termometrele vor indica minimum 15 grade. 


Sâmbătă, se anunță din nou ploi și furtuni. Valorile termice se vor încadra între 13 și 21 de grade. Iar duminică va ploua atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Temperaturile vor mai scădea cu câte un grad, fiind așteptate între 12 și 20 de grade.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8846 secunde