€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:
PROIECT:

Plata impozitelor, necondiționată de cea a amenzilor neachitate!

Ştire online publicată Duminică, 21 Mai 2017. Autor: Cuget Liber Online.
PSD vrea să abroge alineatul 2 al art. 165 din Codul de procedură fiscală, care prevede că impozitele datorate se pot achita doar după plata amenzilor neachitate, potrivit unui proiect de lege, inițiatorii susținând că primăriile au sesizat în repetate rânduri imposibilitatea colectării impozitelor.Proiectul de lege depus la Senat, de patru deputați PSD, prevede că „la articolul 165 (din Codul de procedură fiscală-n.r.) alineatul 2 se aborgă".

Inițiatorii susțin că „sesizări repetate din partea unităților administrativ-teritoriale comunică o imposibilitate a colectării impozitelor locale, identificând ca unul dintre principalele motive reglementările în vigoare privind încasarea obligațiilor bugetare", se arată în expunerea de motive a actului normativ.

Social-democrații care au depus proiectul de lege argumentează că articolul 9 alin (8) din OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, prevede că amenzile de circulație se fac venit integral la bugetele locale, iar art. 165 alin. (2) din Codul de procedură fiscală introduce o prioritate în ordinea stingerii obligatiilor fiscale la bugetul local în sensul că impozitele datorate se pot achita doar după plata amenzilor neachitate, trimise spre valoriflcare către autoritatea publică locală, potrivit sursei citate.

Această prioritizare a stigerii obligațiilor fiscale pe care le au cetățenii diminuează sumele încasate la bugetele locale, scrie romaniatv.netDistribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7201 secunde