Planificare familială, în cartierul social Henri Coandă

148
Planificare familială, în cartierul social Henri Coandă - planificarefamiliala-1598641207.jpg

Articole de la același autor

Adolescentele și femeile din cartierul social Henri Coandă beneficiază, în această perioadă, de servicii de mediere sanitară. Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului "Măsuri integrate pentru o viață mai bună", derulat de Primăria Constanța, și au loc în caravane organizate de reprezentanții Centrului de Incluziune Socială - Regiunea Sud-Est. Discuțiile purtate s-au axat în principal pe modalitățile de prevenire a sarcinilor, în special la minore, dar și la femeile adulte.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție delimitată de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan.

"În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.

Recent, reprezentanții Centrului de Incluziune Socială împreună cu partenerii din cadrul proiectului au organizat o altă caravană care a avut ca subiect educația sexuală, planificarea familială și modalitățile prin care se pot proteja de COVID-19. În cadrul acestei caravane, medierea sanitară a fost organizată inițial în rândul persoanelor adulte, separat femei și bărbați, iar ulterior aceleași subiecte au fost dezbătute și cu adolescenții din cadrul grupului țintă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3731 secunde