Plan strategic pentru reabilitarea și protecția Mării Negre

269
Plan strategic pentru reabilitarea și protecția Mării Negre - mareaneagra-1572470879.jpg

Articole de la același autor

Marea Neagră suferă de poluare la fel cum suferă toate mările și oceanele lumii. Ecosistemul este distrus pe zi ce trece, iar principalul inamic este chiar omul.


Cu prilejul Zilei Internaționale a Mării Negre, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" organizează astăzi mai multe activități dedicate salvării mării noastre dragi.


"Vom celebra acest eveniment alături de Societatea Română de Ecologie, printr-o serie de prelegeri care vor sublinia semnificația Zilei Internaționale a Mării Negre și importanța protejării acestui bazin cu caracteristici unice. Manifestarea va fi urmată de Conferința Societății Române de Ecologie", explică directorul Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare Marină "Grigore Antipa", ing. Simion Nicolaev. Acesta va prezenta și Planul strategi de acțiune pentru reabilitarea și protecția Mării Negre.


Ziua de 31 octombrie a fost declarată Ziua Internațională a Mării Negre la 31 octombrie 1996, când cele șase țări riverane, Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina, au semnat Planul Strategic de Acțiune pentru Marea Neagră, un document ce conține cel mai complet set de strategii și măsuri pentru salvarea și reabilitarea zonei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0606 secunde