Plaje fără gunoaie. Constănțenii, invitați la o acțiune de ecologizare pe nisip, în weekend

271
Plaje fără gunoaie. Constănțenii, invitați la o acțiune de ecologizare pe nisip, în weekend - plajamamaia1-1632736790.jpg

Articole de la același autor

Plaje pline de plastic, măști, mucuri de țigară au rămas în urmă după una dintre cele mai aglomerate veri pe litoralul Mării Negre, considerată de Comisia Europeană cea mai poluată mare, după cea Mediterană.

La final de sezon estival, constănțenii și cei aflați la mare sunt invitați sâmbătă, 2 octombrie, la ora 9.30, să dea o mână de ajutor și să se alăture celei mai vesele acțiuni de ecologizare a plajelor, organizată de City Park Mall, împreună cu Asociația Constanța ReStart și Zoom Beach. Punctul de întâlnire va fi bariera de la intrarea pe plaja Modern, urmând să fie curățată zona dintre plajele Modern și Reyna. La finalul acțiunii de ecologizare a plajelor, City Park Mall va contribui la acțiunea de plantare de copaci din parcul Universității „Ovidius”.

Inițiativa face parte din campania #Mulțumesc! Plaja Ta, derulată pentru a ne bucura de plaje curate și a a încuraja un comportament responsabil față de plaje și mediul marin, cu mai puține deșeuri. Reprezentanţii centrului comercial trag astfel un semnal de alarmă asupra cantității de deșeuri de pe plajele litoralului românesc.

Potrivit raportului de monitorizare a deșeurilor de pe plajele litoralului românesc din 2021, realizat de ONG-ul Mare Nostrum, cel mai murdar sector a fost Năvodari, cu 1397 deșeuri, urmat fiind de Mamaia Nord, cu 1125 deșeuri. La polul opus, cea mai curată porțiune de plajă este Tuzla, unde au fost găsite 78 de deșeuri. Și în acest an, deșeurile din plastic au însumat 76% din totalul deșeurilor înregistrate. În continuare, mucul de țigară rămâne cel mai întâlnit deșeu existent pe porțiunile de plajă ale litoralului românesc.   

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6504 secunde