Plaje de pe litoral, rămase de izbeliște. Nimeni nu a vrut să le închirieze

2204
7
Plaje de pe litoral, rămase de izbeliște. Nimeni nu a vrut să le închirieze - fondplajebun-1432142282.jpg

Articole de la același autor

În mai puțin de o lună de zile, turiștii vor da iama pe litoral. Unii caută distracție și aglomerație, alții caută liniște și relaxare. Cei care fug de șezlonguri, beach-baruri și muzică, vor avea de unde alege, căci numeroase sectoare de plaje nu vor fi închiriate și vor rămâne neamenajate.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a organizat, ieri, prima etapă a licitațiilor pentru plajele scoase spre închiriere. Este vorba despre sectoare în Năvodari, Mamaia, Eforie, Olimp, Venus și Mangalia. "Pentru cele 43 de sectoare și subsectoare scoase la licitație și necontractate au fost înregistrate 15 oferte. Pentru majoritatea sectoarelor au fost doar câte unu sau doi ofertanți. În cazul sectoarelor pentru care nu a fost nicio ofertă de închiriere, este posibil să se mai organizeze o licitație", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al ABADL, Marieta Iorga.

De la 1,2 lei la 11,9 lei metru pătrat de plajă

Cele mai multe sectoare libere (17) sunt în Năvodari și pot avea funcție sportivă sau de bază nautică. Unele zone sunt în dreptul taberei de copii, altele în zona rezidențială, la sud de Complexul Phoenicia sau la nord de campingul pescăresc.

În Mamaia, au fost scoase la licitație doar șapte sectoare, în dreptul vilelor BCR, în zona Hotelului Selena, în zona situată la nord de Hotelul Savoy, în dreptul Hotelului Comandor, în zona Hotelului Rex, la sud de Hotelul Rex și la sud de zona Cazinou. Operatorii vor putea să le folosească cu funcție de recreere sau sportivă sau pentru baze de agrement cu motor.

Câteva sectoare interesante sunt și în sudul litoralului, în Eforii, în Venus, Saturn și Vama Veche, unde afluența de turiști este mai mare. În rest, la Olimp, Mangalia și chiar 2 Mai, sectoarele nu sunt, de obicei, foarte atractive pentru agenții economici, deoarece numărul turiștilor care ajung în zonă este mai mic.

"Prețurile de închiriere pornesc de la 1,2 lei pentru un metru pătrat și ajung și până la 11,9 lei pentru un metru pătrat, pe plajele din Mamaia și Eforie. Cel mai mic sector scos la licitație are 169 de metri pătrați și este situat în Eforie Sud, iar cel mai mare are o suprafață de 9.562 de metri pătrați. În total, în prezent, sunt închiriate 246 de sectoare, însumând 1.323.941 de metri pătrați de plaje, pe întreg litoralul", a mai spus Marieta Iorga.

În perioada următoare, ABADL va publica lista operatorilor care au câștigat licitațiile și lista sectoarelor rămase neînchiriate. Pentru acestea, ABADL va asigura doar igienizarea periodică.

Comentează știrea

Memo
21 mai 2015
La plaja

Pe vremea lui Ceausescu erau si lucruri bune. De exemplu,puteai sa inchiriezi de la un chiosc umbrele,sezlonguri,scaune,pana si saltele gonflabile,apoi mergeai cu ele unde voiai tu,nu era un perimetru anume.Pana la rasarit vena tractorasul si ,,ara'' nisipul,periodic veneau angajatii de la salubritate si adunau ce era de adunat .Nu erau asa de multi talhari si hoti ca acum ,au foast cazuri foarte multe cand oamenii se luau cu spritul si uitau de lucrurile de pe plaja,dar le recuperau la ore bune dupa ce-si aduceau aminte.Acum te fura in timp ce-ti aprinzi tigara si politia prinde hotii doar in vis.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

nela
21 mai 2015

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Liviu
21 mai 2015
Oferta de lucru la domiciliu

Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ți că ești un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală și înotând într-o mare a abundenței, corpul și mintea ta vor intra instantaneu pe vibrația prosperității, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îți e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Bani moca
21 mai 2015
Nu stii sa faci nimic si vrei sa fii bogat

Nimic mai simplu. Caut fraieri care sa munceasca pentru mine in timpul liber sau non-stop depinde de la caz la caz. Vinzi 1000 de carti,reviste,pliante etc. si iti iei 100 lei. Bogatie.

coco
22 mai 2015
auzi hai

besi partzarule

Răspuns la: O noua sansa
Adăugat de : Florin, 21 mai 2015
Nu pierde din vedere țelul. Nu te gândi la ceea ce nu vrei, ci la ceea ce vrei să obții. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut...
daniela
25 iunie 2015
cea mai noua oferta de lucru

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6315 secunde