Pintea: Verificările la furnizorii de servicii medicale se fac în urma unor suspiciuni rezonabile

145
Pintea: Verificările la furnizorii de servicii medicale se fac în urma unor suspiciuni rezonabile - 7469551mediafaxfotoalexandrapand-1543327486.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat marți într-o conferință de presă că s-a decis derularea de controale la furnizorii privați de servicii medicale în urma unei discuții cu reprezentanții Ministerului de Finanțe și ai Casei de Asigurări și pe baza unor suspiciuni rezonabile legate de decontări duble.


"Am avut discuții cu ministrul de Finanțe și cu oficiali ai CNAS pe baza unor suspiciuni rezonabile. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu cei de la Antifraudă, cu cei de la ANAF, am ajuns la concluzia că trebuie să demarăm niște acțiuni de control comune, acțiuni care au demarat în urmă cu aproximativ o lună, deci nu a fost o noutate. Noi încercăm să facem lumină. Dacă vom avea dreptate, avem o problemă și atunci va trebui să ne îndreptăm asupra celor vinovați, dar dacă nu, lucrurile pot să meargă în continuare. Este vorba de societățile private care furnizează servicii medicale pe bază de abonament. Există suspiciunea că se decontează și din bugetul Casei de Asigurări de Sănătate. Măsurile - recuperarea banilor în primul rând, pentru că pe noi asta ne interesează, și apoi vom vedeam mai departe măsurile legale, dacă lucrurile stau așa cum există temeri că ar sta", a afirmat ministrul.


Pintea a subliniat că vor fi continuate controalele la furnizorii de servicii medicale atât din sistemul privat, cât și din cel public privind consultațiile fictive care sunt decontate.


"Vom continua cu toți furnizorii privați care oferă servicii pe bază de abonamente. Acum discutăm doar despre abonamente, apoi discutăm și despre prestarea serviciului medical, pentru că de asemenea există suspiciuni și aici - nu numai în sistemul privat, și în sistemul public - că se înregistrează consultații fictive. De exemplu, servicii medicale fictive spre a fi decontate, pentru a se putea deconta analize medicale sau medicamente pe ele", a arătat Sorina Pintea, citată de romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6246 secunde