Ping-pong cu Regulamentul de acces în Peninsulă. „Pot urla cât vor, nu au dreptate!”

1604
Ping-pong cu Regulamentul de acces în Peninsulă. „Pot urla cât vor, nu au dreptate!” - fondseptimiubourceanucopy-1636397465.jpg

Articole de la același autor

Regulamentul de acces auto în Peninsulă i-a întărâtat nu doar pe locuitorii şi agenţii economici din zonă ci şi pe politicienii constănţeni. Aceştia se contrazic în declaraţii şi fac ping-pong cu promisiuni, într-un conflict ce pare că deja depăşeşte interesul public.

După întâlnirea de sâmbătă, 6 noiembrie, din Piaţa Ovidiu, cu rezidenţi din zona peninsulară, mai mulţi consilieri locali PNL, USR şi PSD, dar şi senatorul constănţean liberal Septimiu Bourceanu, s-au angajat să îi sprijine pe aceştia în demersul de modificare a noului Regulament de acces. Unii au propus strângerea de semnături, realizarea de propuneri şi amendamente pentru Hotărârea de Consiliu Local care include noile reguli, dar şi amânarea punerii în aplicare a regulamentului.

Aşa cum a transmis la faţa locului, senatorul constănţean Septimiu Bourceanu a discutat luni dimineaţă, 8 noiembrie, cu primarul Constanţei, expunând solicitările constănţenilor. Ulterior, a declarat public că „a găsit deschidere la primarul Vergil Chițac și dorința de dialog pentru a aduce acest regulament la cea mai bună formă”. „În acest sens, este important ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, așa cum am stabilit împreună, să centralizăm propunerile și amendamentele voastre pentru completarea regulamentului. De aceea, este foarte important ca, până vineri dimineață, să avem amendamentele voastre la regulament și să găsim cea mai bună cale pentru a rezolva această situație”, a precizat senatorul PNL.

Primarul îl contrazice pe Septimiu Bourceanu

Trei ore mai târziu, într-o postare pe Facebook, edilul Vergil Chițac avea să contrazică spusele lui Septimiu Bourceanu, atacându-i dur atât pe locuitorii din Peninsulă, cât şi pe consilierii locali care îi susţin. „Constanţa e un oraş fără o zonă pietonală decentă, iar unii vor să rămână aşa. După ce Consiliul Local a aprobat regulamentul de acces auto în zona peninsulară, un grup de vreo 20 de persoane s-a apucat să tragă sforile pentru a împiedica punerea acestuia în aplicare. Este vorba despre familiile care au câte 2, 3 maşini şi care vor să şi le parcheze pe toate sub nas, şi de proprietarii de restaurante, care vor să li se permită clienţilor accesul cu autoturismul până pe terasă, dacă se poate”, a declarat Vergil Chiţac.

Acesta se arată dezamăgit de faptul că locuitorii caută tot felul de tertipuri „de a rămâne agăţaţi de vechile metehne”. „Vreau să vă asigur încă o dată că nu voi ceda în faţa acestor comportamente care ne-au blocat în timp mai bine de 20 de ani. Acum lucrăm pentru Constanţa aşa cum ar trebui să fie, nu după cum vor unii să fie. Pot urla ei cât vor, pentru că pur şi simplu nu au dreptate”, a mai spus primarul Constanţei.

Vergil Chiţac subliniază că nu va întârzia aplicarea regulamentului şi îi acuză pe consilierii locali de lipsă de bun simţ dacă vor propune acest lucru. „Să lămurim: amânarea implementării regulamentului nu o poate dispune decât instanţa (pentru nelegalitatea acestuia) sau Consiliul Local (din lipsă de orice urmă de bun-simţ). Aşa că vă invit pe toţi constănţenii să vă spuneţi părerea, poate vă aud şi domnii consilieri: pe străduţele din zona peninsulară vreţi zonă pietonală sau parcare?”, a încheiat Vergil Chiţac.

Între timp, locuitorii zonei se mobilizează pentru a strânge semnături şi pentru a face propuneri cu modificările pentru regulament. De asemenea, aceştia au pus la dispoziţie şi un model de plângere prealabilă, pentru a solicita anularea în instanţă a Regulamentului de acces auto.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5382 secunde