Piața comunicațiilor, controlată la sânge. Ce a descoperit ANCOM

211
Piața comunicațiilor, controlată la sânge. Ce a descoperit ANCOM - peste6000deactiunidecontrol-1455803725.jpg

Articole de la același autor

ANCOM a efectuat, în 2015, 6.223 de controale, în urma cărora a transmis 338 de notificări și a aplicat 797 de avertismente și 96 de amenzi, în valoare totală de 449.400 de lei. 


Pe piața de comunicații electronice și echipamente radio sau terminale de telecomunicații, ANCOM a efectuat 4.902 acțiuni de control în anul 2015, în urma cărora a transmis contravenienților 332 de notificări și a aplicat 675 de avertismente și 73 de amenzi, în cuantum de 383.900 de lei. 


Dintre acestea, 29 de amenzi în valoare totala de 194.000 de lei au fost aplicate furnizorilor de rețele de tip CATV pentru nerespectarea condițiilor prevăzute în Autorizația Generală, 19 amenzi în valoare totală de 87.900 de lei au fost aplicate operatorilor care dețin licențe de utilizare a frecventelor radio și nu au respectat condițiile impuse de documentele de autorizare sau au operat greșit stațiile de radiocomunicații, iar 19 amenzi în valoare totală de 70.000 de lei au fost aplicate producătorilor, importatorilor și distribuitorilor de echipamente radio și echipamente terminale de telecomunicații. Restul sancțiunilor au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de televiziune și radiodifuziune sonoră (RTV), respectiv furnizorilor de servicii de transmisiuni de date și acces la internet.


Autoritatea a aplicat cea mai mare amendă de pe piața de comunicații electronice, în valoare de 30.000 lei, societății Alden Media S.R.L., pentru furnizarea de servicii de tip CATV prin intermediul unei linii de transmisie radio de tip MMDS fără a deține o licență de utilizare a frecvențelor radioelectrice, în urma unor abateri repetate. Potrivit legislației în vigoare, frecvențele radio pot fi utilizate numai după obținerea unei licențe de utilizare acordate de ANCOM (cu excepția anumitor frecvențe stabilite prin lege), în condiții care să asigure exploatarea eficientă a spectrului radio, evitarea apariției interferențelor prejudiciabile, dar și calitatea tehnică a serviciului furnizat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3909 secunde