€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:
Încă un hotel de cinci stele în nordul litoralului

Phoenicia Royal, investiție de șapte milioane de euro

Ştire online publicată Joi, 20 Iulie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Litoralul românesc are, începând de săptămâna aceasta, încă un hotel de cinci stele. Omul de afaceri Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia, a inaugurat, marți seară, la Năvodari, cel mai nou hotel de lux, intrat deja în circuitul turistic. Cu un nume impozant, Phoenicia Royal întregește astfel sfera de leisure a grupului hotelier Phoenicia, a cărui istorie începe în 1997, odată cu achiziționarea hotelului Majestic Mamaia. 
Lanțul Phoenicia cuprinde deja șapte hoteluri pe litoral, iar anul viitor vor mai fi deschise încă patru - trei în Olimp și unul tot în Năvodari. 
„În 2018, vom inaugura complexul hotelier Belvedere, Amfiteatru și Panoramic din Olimp, pe care acum le renovăm, însă niciunul nu va avea cinci stele, ci vor fi de trei și patru stele. De asemenea, vom deschide, la Năvodari, Boutique Hotel, pe care intenționăm să-l ducem la cinci stele plus”, a declarat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismului Românesc. 
Cât despre Phoenicia Royal, acesta cuprinde 144 de spații de cazare, constând în camere spațioase, apartamente și duplexuri cu terase ce depășesc suprafața de 130 de metri pătrați. Toate spațiile de cazare au finisaje și dotări de lux. Apartamentele de la ultimele etaje ale locației permit accesul pe terasa exterioară, ce oferă o priveliște spectaculoasă. Investiția totală, potrivit lui Mohammad Murad, este de șapte milioane de euro. 
„Artă de 5 stele“ 


Phoenicia Royal își propune să devină și o importantă platformă de promovare a valorilor românești și internaționale, astfel că la deschiderea oficială de marți seară a fost lansată și o expoziție de pictură românească. „Arta de 5 stele” reunește lucrări ale unor mari pictori români precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza sau Nicolae Dărăscu, care pot fi admirate chiar în holul hotelului. 
Hoteluri noi, probleme vechi 


Cu prilejul inaugurării oficiale, proprietarul lanțului hotelier i-a convocat pe reprezentanții Guvernului și pe reprezentanții patronatelor din turism la discuții despre marile probleme ale turismului. În fața ministrului Turismului, constănțeanul Mircea Dobre, și a premierului Mihai Tudose, Mohammad Murad a vorbit despre neajunsurile din acest domeniu de activitate, pe care îl consideră vitregit de atenția guvernanților. Acesta s-a plâns de lipsa facilităților pentru investitorii în turism, de criza de forță de muncă calificată, de promovarea slabă peste hotare a destinațiilor românești și a subliniat necesitatea unui cadru legislativ privind administrarea plajelor, dar și a stațiunilor de pe litoral. 
„Principala problemă este în sensul instabilității personalului. Trebuie găsită o modalitate de a fideliza tot ceea ce înseamnă personal sezonier, fiindcă sunt confruntați cu problema de a angaja pe cineva trei luni, apoi pleacă, următoarele opt - nouă luni nu mai e nimeni pe aici și din nou începe sezonul de vânătoare de cameriste, de ospătari, de bucătari, de mecanici. Rămâne să vorbesc cu Ministerul de Finanțe, să găsim o modalitate în care să împărțim această povară fiscală cu operatorii din turism, în special acolo unde este vorba despre turismul sezonier, cum este cel de pe litoral, în care angajatul să fie angajat peste zece luni și povara fiscală a angajatorului să fie cumva împărțită”, a anunțat premierul. 
Referitor la faptul că unii hotelieri nu au în administrare plajele din dreptul unităților lor turistice, Mihai Tudose consideră că și această problemă trebuie rezolvată: „În ceea ce privește problema plajelor, este una ce va trebui și ea rezolvată, adică nu mi se pare firesc ca hotelul să aibă un statut și apoi, când ieși din hotel spre mare, să dai de alți proprietari, de alți așa-ziși operatori de turism. Ăla nu e operator de turism, cu un șezlong pe plajă”. 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.832 secunde