€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Petre Daea dă vina pe Iohannis, în scandalul pestei porcine

Ştire online publicată Miercuri, 29 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Petre Daea dă vina pe Iohannis, în scandalul pestei porcine

Guvernul a acționat de fiecare dată „în mod corect, la timp și eficient”, iar structurile statului n-au stat „cu mâinile încrucișate”, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Petre Daea, după ce președintele Klaus Iohannis a acuzat Guvernul că e incapabil să gestioneze criza pestei porcine. Mai exact, Daea a făcut referire la faptul că președintele nu a aprobat rectificarea bugetară, drept pentru care există întârzieri la plata despăgubirilor pentru pesta porcină.

„Guvernul a acționat de fiecare dată în mod corect, la timp și eficient. A acționat corect, pentru că de fiecare dată a fost informat. Vreau să vă spun că în 2012, la granița cu România, Ungaria avea focare de pestă porcină africană. Care nu au ajuns și la noi. Structurile statului n-au stat cu mâinile încrucișate”, a declarat Petre Daea.

„Din nefericire, nu suntem în situația să spunem țării că am dat banii pentru despăgubiri, întrucât s-a întârziat foarte mult cu rectificarea bugetară. De aceea există această diferență de la 1.600 de dosare la 84 de plăți. Cele 11 instituții ale statului - componente ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență - sunt în luptă directă cu acest virus. A arăta cu degetul e foarte ușor”, a spus Petre Daea, în replică la afirmațiile președintelui Klaus Iohannis, care criticase Guvernul pentru incapacitatea de a gestiona criza pestei porcine africane.

Klaus Iohannis a solicitat Guvernului adoptarea de urgență a tuturor măsurilor necesare prin care să fie stopată creșterea numărului de focare de pestă porcină africană (PPA) și a tras un semnal de alarmă asupra riscurilor majore generate de răspândirea explozivă a acestui virus.

Starea de fapt actuală arată că Guvernul este incapabil să gestioneze situația pestei porcine africane, care are consecințe foarte grave pentru economia românească. La fel de grav este și faptul că autoritățile responsabile nu au informat producătorii și populația, la timp și eficient, cu privire la riscurile majore al răspândirii virusului PPA. Prinsă în lupta cu Justiția, pentru a obține subordonarea acesteia, guvernarea PSD a uitat să se lupte cu pesta porcină africană, cel mai grav flagel cu care s-a confruntat zootehnia românească până în prezent”, a spus președintele României.

Sursa:www.realitatea.net

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.805 secunde