Petiţie pentru salvarea Peninsulei! „Ne-am trezit izolaţi peste noapte!“

490
Petiţie pentru salvarea Peninsulei! „Ne-am trezit izolaţi peste noapte!“ - petitiepeninsula-1638904358.jpg

Articole de la același autor

Mai mulţi locuitori din zona peninsulară a municipiului Constanţa au lansat o petiţie online prin care vor să convingă autorităţile locale să anuleze Regulamentul de acces pentru autovehicule. În numai câteva ore, petiţia a adunat aproape o mie de semnatari.

„În 2021, o comunitate din oraşul Constanţa se trezeşte izolată peste noapte de restul oraşului, cu două bariere. 33 de hectare devin subit pietonale. Nu am crezut că e posibil într-o democraţie. Ce ni se întâmplă concret? Bătrânii pot muri de foame, pentru că maşina de pâine sau de butelii nu mai este lăsată să intre în zonă, cabinetele medicale nu-şi pot primi pacienţii cu mobilitate redusă decât dacă vin pe jos aproape un kilometru, muzeele au ajuns să care vestigiile antice cu căruciorul, morţii sunt căraţi în braţe până la bariere (pentru că maşinile mortuare nu au acces). Persoanele cu handicap au fost date uitării şi nici măcar taxiul nu le poate transporta. Taxiurile nu au acces în zonă. Doar rezidenţii norocoşi mai pot intra cu o maşină, dar nu au unde parca pentru că zona a fost împânzită peste noapte de semne de parcare interzisă”, scrie iniţiatorul petiţiei Roxana Vişan.

Aceasta face apel la constănţeni să le dea o mână de ajutor locuitorilor peninsulei şi să semneze petiţia. „Agenţii economici (restaurante, pensiuni, librării, mici magazine locale, firme de shipping) riscă să intre în faliment, unii au intrat deja. 33 de hectare înconjurate de stâlpişori montaţi fără niciun fel de avize. În caz de calamitate, noi riscăm să fim următorul Colectiv. Vă sună real? Nu este un scenariu de Netflix, se întâmplă la noi în Constanţa, în zona peninsulară, şi mâine se poate întâmpla în cartierul tău”, se mai arată în petiţie.

Pe de altă parte, Regulamentul de acces auto în Peninsulă a fost deja contestat în instanţă în două cazuri diferite. Prima solicitare de suspendare, făcută de mai mulţi agenţi economici, a fost respinsă, însă a fost depus recurs la Curtea de Apel. Cea de-a doua solicitare, înaintată atât de persoane juridice, cât şi fizice, va fi judecată pe data de 13 decembrie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4607 secunde