Peste o mie de copii au fost abuzați, anul acesta

190
Peste o mie de copii au fost abuzați,  anul acesta - institutionalizare-1511795629.jpg

Articole de la același autor

Potrivit statisticilor întocmite de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), în județul Constanța au fost înregistrate, anul acesta, 1.061 de cazuri de abuz asupra copilului, 591 numai în mediul urban.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Oana Manoilă, de cele mai multe ori, s-au reclamat situații de neglijare (906 sesizări) și abuz emoțional (120). De cele mai multe ori, copiii nu au fost hrăniți în mod corespunzător sau au fost lăsați nesupravegheați ori murdari. De asemenea, unii micuți au fost supuși unor tratamente rele, pedepsiți. La alții, în schimb, s-a țipat mereu sau cei mici au fost afectați din punct de vedere emoțional pentru că adulții le-au spus, în repetate rânduri, că fac numai prostii, că nu sunt buni de nimic etc.

Cel mai grav este că, atunci când există conflicte între părinți, iar copiii sunt martori, tot ei sunt pedepsiți. Acesta este și motivul pentru care reprezentanții DGASPC vor să acționeze urgent pentru reducerea violenței în familii și în comunități.

"Trebuie să fim toți implicați în crearea pentru cei pe care-i creștem și îi educăm a unui mediu de învățare eficient, în condiții de siguranță, fără violență. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că toți elevii dobândesc cunoștințele și aptitudinile necesare promovării unei culturi a păcii, toleranței și non-violenței, să desfășurăm acțiuni care să ducă la încetarea abuzului, exploatării, traficului de persoane și a tuturor formelor de violență împotriva copiilor", au precizat reprezentanții DGASPC Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.498 secunde