Stirile zilei de Joi, 21 Iunie 2018 - Cuget Liber Online


Mai multe ştiri online:

Pește împuțit și midii stricate. Cu ce îi așteaptă cârciumarii pe turiști, în mini-vacanța de Rusalii

Ştire online publicată Miercuri, 31 Mai 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Peste 40.000 de turiști sunt așteptați, începând de mâine, pe litoral. Agențiile de turism și hotelierii estimează că va fi un exod la mare și că se vor umple stațiunile. Deja, în Mamaia și Vama Veche, s-au ocupat toate locurile. Se pare însă că turiștii nu mai sunt așteptați cu pâine și sare, ca pe vremuri, ci cu pește stricat. Cel puțin așa este la cherhanaua din Vama Veche. 


Pentru a se asigura că agenții economici respectă prevederile legale pri-vind protecția consumatorilor, comisarii OPC au luat la rând restaurantele și barurile de pe litoral. La Vama Veche, însă, au găsit numeroase nereguli care pot pune în pericol nu doar sănătatea, ci chiar și viața consumatorilor. 


La cherhanaua de pe plajă, meniul era format din pește stricat, pește vechi și midii împuțite. Știindu-se probabil cu musca pe căciulă, angajații unității de alimentație publică au încercat să îm-piedice accesul comisarilor în locație. A fost nevoie de intervenția poliției pentru a se putea efectua controlul, iar cu acest prilej, a fost sesizată și Poliția economică.
 
Comisarii OPC s-au îngrozit de ce au găsit în galantare și pe sub tejghele. În loc de pește proaspăt, așa cum scria pe panouri și în meniu, în galantare și în cutii mizerabile erau pești cu un puternic miros de stricat, ce urmau a fi preparați și serviți clienților. 


„Este vorba despre un control operativ având ca obiectiv pregătirea pentru mini-vacanță. Am sperat că vom identifica împreună cu comercianții lucruri și măsuri preventive, dar, în această locație, prevenția nu are loc! Peștele este în stare avansată de degradare, produs cu potențial periculos, iar spațiile de depozitare sunt în stare jalnică”, a declarat Horia Constantinescu, directorul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. 


Potrivit acestuia, unitatea a fost amendată cu suma de 18.000 lei, iar toată marfa degradată a fost retrasă de la vânzare și distrusă. De asemenea, s-a luat măsura închiderii temporare a activității, până la remedierea deficiențelor.


Prețuri mici și vacanță mai lungă 


Inconștiența unor astfel de așa ziși agenți economici anulează însă toate eforturile făcute de hotelieri și de autorități pentru a atrage cât mai mulți turiști pe litoral. 


„Avem două zone mai căutate: litoralul, care va fi foarte plin, pentru că cei care nu au reușit să vină la mare pe 1 mai vin acum, este perfect pentru o vacanță mai lungă și sunt și mai multe hoteluri deschise, iar cealaltă zonă este cea montană și rurală. Pensiunile și hotelurile din zona Bran - Moeciu, Valea Prahovei sunt pline”, a declarat prim-vicepreședintele executiv al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoș Răducan. 


Sejurul mediu va fi de două nopți, o parte din turiști pleacă încă de joi, dar cei mai mulți vor sta de vineri până duminică seara. 


„Prețurile sunt foarte mici, pentru că programul «Litoralul pentru toți» este în desfășurare. Iar bulgarii au intrat în perioada de sezon intermediar și au prețuri mai mari”, a precizat oficialul FPTR. 


Distribuie :
loading...

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 1.0078 secunde