Peste 400 de copii cu autism, la Constanța

269

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului nu vrea să lase nemarcată Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului și va organiza, joi, 5 aprilie, de la ora 10.00, o serie de acțiuni. Acestea vor avea loc în curtea Centrului de Zi pentru Copiii cu Autism aparținând DGASPC Constanța, din strada Horia Agarici nr. 5. 


Festivitățile vor începe cu o scurtă prezentare a semnificației acestei zile și o prezentare a centrului și vor continua cu un moment spectaculos de dresaj canin. După aceea, copiii vor avea timp să se joace cu patrupedele. În jurul orei 10.30, se va merge în Parcul Tăbăcăriei, unde vor fi lansate 300 de baloane albastre (culoarea autismului). 


În prezent, la nivelul județului Constanța se află în evidențe 414 copii cu afecțiuni din spectrul autist, cu certificat de handicap. La Centrul de Zi pentru Copiii cu Autism fac terapie 42 de copii cu vârste de la trei la nouă ani. Centrul este deservit de șase psihologi, cinci psihopedagogi, trei logopezi. 


Aici, copiii fac terapii cognitiv-comportamentale, terapii de comunicare, logopedie, terapie prin artă, ludoterapie, ergoterapie. În plus, există servicii de consiliere de grup pentru părinți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3621 secunde