Peste 350 muncitori, depistați la lucru fără forme legale

Miercuri, 27 Martie 2013
109

Articole de la acelaşi autor

Inspecția Muncii a desfășurat în perioada 18 - 22 martie 2013, acțiuni de control în urma cărora a aplicat amenzi în valoare de 3.459.900 de lei. A fost verificat modul în care se respectă prevederile legale din domeniul relațiilor de muncă și al securității sănătății în muncă.


În domeniul relațiilor de muncă, s-au aplicat amenzi de 2.706.900 de lei, din care 2.155.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost depistate 359 de persoane care lucrau fără forme legale.Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost făcute opt propuneri de cercetare penală cu privire la angajatorii care au încălcat legea. Pentru 42 de persoane fizice s-au aplicat sancțiuni pentru că nu aveau contracte individuale de muncă.


În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 753.000 de lei. S-au constatat 2.457 de deficiențe și s-au aplicat 2.381 de sancțiuni contravenționale. Pentru remedierea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 2.476 de măsuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare.


Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislației muncii au fost: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea termenului de completare și transmitere a registrului de evidență a salariaților la angajare și alte prevederi din Hotărârea de Guvern nr. 500/2011, neplata orelor suplimentare si neacordarea concediului,instruirea insuficientă a lucrătorilor, neîntocmirea fișelor de identificare a factorilor de risc profesional, neevaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională precum și semnalizarea insuficientă a locurilor cu pericol.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2902 secunde