Peste 3.300 de afecțiuni respiratorii diagnosticate săptămâna trecută

152
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța au înregistrat, în cadrul sistemului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute și gripei, în săptămâna 16 - 22 noiembrie, peste 3.300 de afecțiuni respiratorii.
Astfel, au fost diagnosticate 2.700 de persoane cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar medicii au impus internarea a 64 de pacienți.
De asemenea, potrivit datelor centralizate la nivelul direcției, specialiștii au diagnosticat 649 de pneumonii și au impus internarea a 85 de bolnavi. În aceeași perioadă au fost constatate și opt suspiciuni de gripă sezonieră, toți bolnavii fiind supravegheați medical în cadrul unităților spitalicești.
Analiza comparativă a datelor statistice arată că numărul afec-țiunilor respiratorii este în scădere, comparativ cu perioada anterioară. Astfel, potrivit dr. Mihaela Dinisov, director adjunct DSP Constanța, față de săptămâna precedentă s-a înregistrat o scădere cu 18% a numărului de îmbolnăviri. Față de media ultimelor trei săptămâni, autoritățile sanitare au constatat că numărul bolnavilor a scăzut cu 13%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 26 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.2426 secunde