Peste 27.000 de etnici turci din Dobrogea sărbătoresc Kurban Bayram

626

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) marchează conform tradiției, în perioada 21-24 august, unul dintre cele mai importante evenimente religioase ale anului, Sărbătoarea Sacrificiului (Kurban Bayram). Sărbătoarea Sacrificiului comemorează gestul de sacrificiu al profetului Ibrahim (Avraam pentru evrei și creștini), cel care, pus să aleagă între dragostea pentru unicul fiu și adorația lui Allah, optează pentru confirmarea devoțiunii față de divinitate. 


Cei peste 27.000 de etnici turci din Dobrogea vor participa în dimineața zilei de 21 august, la slujba oficiată cu prilejul Sărbătorii Sacrificiului în geamiile din județele Constanța și Tulcea. Conform tradiției, musulmanii înstăriți vor sacrifica animale (ovine sau bovine ) și vor oferi 2/3 din animalul jertfit familiilor nevoiașe și 1/3 vor păstra pentru propria familie. Conform tradiției, UDTR a împărțit în zilele premergătoare Sărbătorii Sacrificiului peste 2.000 de pachete de carne etnicilor turci nevoiași de la filialele UDTR.


"Sărbătoarea Sacrificiului, (Kurban Bayram-ul), celebrată în acest an în perioada 21-24 august, este atât un prilej de reflecție asupra valorilor noastre spirituale, cât și unul de a ne manifesta grija și respectul față de semenii noștri. Urez pe această cale tuturor membrilor comunității turce din România să aibă un Bayram fericit, cu liniște în suflete și în case, iar cei care au împlinit anul acesta ritualul pelerinajului la locurile sfinte Mecca și Medina să poarte pururi în suflet un gând pios pentru întreaga omenire! Kurban Bayramınız kutlu olsun!", a declarat președintele UDTR, Fedbi Osman.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4803 secunde