Pesta porcină lovește! Târgurile de animale din județul Constanța, închise

399

Articole de la același autor

Pesta porcină dă semne că se extinde în țara noastră. Pentru a evita răspândirea ei, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a anunțat interzicerea târgurilor de animale în întreg județul, în locații improvizate și neautorizate.

"Având în vedere situația epidemiologică în care se află Romania ca urmare a confirmării unor focare de pestă porcină africană în județele Satu Mare și Tulcea la porcii domestici și mistreți, dar și a posibilității de răspândire a virusului în întreaga țară, se interzice total organizarea târgurilor - aglomerărilor de animale care funcționează în locații improvizate, neautorizate. Măsura este luată în scopul prevenirii introducerii pe teritoriul județului Constanța a pestei porcine africane", precizează directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu.

Potrivit acesteia, pesta porcină africană este o boală infecțioasă virală, specifică porcinelor, foarte contagioasă, caracterizată prin febră, tulburări generale grave și leziuni de septicemie. Din fericire, aceasta nu se transmite la oameni.

"Boala are o gravitate deosebită ca urmare a difuzibilității și letalității, cât și a faptului că nu există mijloace specifice de profilaxie și combatere. Poate produce mortalitate foarte mare și omoară porcii de toate vârstele, porci domestici și porci mistreți indiferent de rasă sau vârstă", mai spune șeful DSVSA Constanța.

Sursele de infecție sunt reprezentate de porcii domestici și mistreții bolnavi sau trecuți prin boală care rămân purtători și eliminatori de virus timp de peste 400 zile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0409 secunde