Persoanele vaccinate, exceptate de la măsura carantinei de noapte, în localităţi

336

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 23 septembrie, noi măsuri necesare pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2.

Astfel, au fost modificate unele prevederi ale hotărârii adoptate săptămâna trecută. A fost introdusă o nouă excepție de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

Guvernul a crescut vârsta până la care copiii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la şase ani la 12 ani.

În ce priveşte carantina de noapte, a fost ridicat pragul incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la 4/1.000 de locuitori, cum era, la 6/1.000 de locuitori. De asemenea, magazinele nu mai trebuie să închidă la ora 18.00 decât atunci când în localităţile respective incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 va depăşi 6 cazuri la mia de locuitori, faţă de incidenţa de 4 cazuri la mia de locuitori, aşa cum era prevăzut înainte. „Nu închidem economia. Avem certificatul verde care permite accesul la activităţi care rămân deschise în condiţii de siguranţă”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Totuşi, acesta a cerut delimitarea, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2772 secunde