Persoanele defavorizate din Mangalia, ajutate de administraţia locală

370
Persoanele defavorizate din Mangalia, ajutate de administraţia locală - asistentamedicala-1629218933.jpg
Primăria Mangalia vrea să ajute persoanele defavorizate. În acest sens, a elaborat, de curând, un plan de asistenţă medicală comunitară. Documentul a fost adoptat printr-o Hotărâre de Consiliu Local, care prevede aplicarea acestui plan de asistenţă în cadrul Direcţiei Sociale a municipalităţii, prin intermediul unor persoane specializate în relaţia cu cetăţenii din mediile defavorizate, inclusiv cu cei de etnie rromă. Potrivit reprezentanţilor primăriei, prin acţiunile asistentului comunitar se îmbunătăţeşte accesul acestor persoane la servicii de sănătate, sociale sau educaţionale, identificate la nivelul comunităţii.

„Indiferent de statutul socio-economic ori nivelul de educaţie, asistentul comunitar împreună cu angajaţi Direcţiei de Asistenţă Socială se deplasează în teren pentru a evalua şi rezolva problemele de natură medico-socială. Oamenii aceştia trebuie sprijiniţi, consiliaţi şi îndrumaţi pentru accesul echitabil la servicii de sănătate, sociale sau la educaţie”, au explicat reprezentanţi din cadrul DAS Mangalia.

Prin serviciile acordate se promovează o atitudine şi un comportament favorabil unui stil de viaţă sănătos, inclusiv prin acţiuni de educaţie pentru sănătate în comunitate. De asemenea, un alt obiectiv al planului de măsuri comunitare este implementarea de programe, proiecte, acţiuni şi intervenţii de sănătate publică adaptate persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile sau furnizarea de servicii de sănătate în limita competenţelor profesionale legale ale personalului cu atribuţii în domeniu. (M.Ş.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.34 secunde