Persoanele cu dizabilități, ajutate să-și găsească de muncă

205
Persoanele cu dizabilități,  ajutate să-și găsească de muncă - persoanedizabiliati-1474040638.jpg

Articole de la același autor

Persoanele cu dizabilități vor fi stimulate să participe activ la viața comunității, vor fi încurajate să-și găsească un loc de muncă și vor putea fi sigure că le vor fi respectate drepturile. Aceasta este noua strategie națională, aprobată recent de Guvern, alături de planul operațional pentru implementarea acesteia. Cele două documente vizează, în principal, asigurarea unui cadru normativ pentru promovarea principiilor și obiectivelor Convenției Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități. 


Astfel, îmbunătățirea calității vieții acestora va fi posibilă prin accesul la servicii integrate de sprijin (sociale, de sănătate, educaționale) de calitate, dezvoltate la nivelul comunităților în care trăiesc. De asemenea, creșterea competențelor persoanelor cu diza-bilități aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, a valorii adăugate a muncii lor, dar și mobilizarea instituțiilor publice și a celor din sectorul privat și neguvernamental în susținerea procesului de implementare a strategiei vor duce la reducerea situațiilor de discriminare multiplă.



Peste 752.000 persoane vizate 


Practic, măsurile vizează peste 752.000 persoane cu dizabilități, din care un procent de 97,7 la sută se află în îngrijirea familiilor sau trăiesc independent, iar restul de 2,3 la sută sunt asistate în instituțiile publice rezidențiale de asistență socială pentru persoane adulte cu dizabilități.


Agenția Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD), instituție aflată în subordinea MMFPSPV, va monitoriza implementarea strategiei la nivel național, urmând ca, în termen de 120 zile de la aprobarea strategiei și la propunerea ANPD, să fie aprobate, prin ordin al ministrului, și metodologia și instrumentele de monitorizare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 August 2016
Stire din Social : Se caută căpșunari  pentru Spania
Pagina a fost generata in 0.9743 secunde