Perioadă de foc pentru medicii din spital. Secția de Urgențe, luată cu asalt

193
1

Articole de la același autor

Încet, încet, ca în fiecare sezon estival, Secția de Primiri Urgențe (UPU) din Spitalul Clinic Județean Constanța devine din ce în ce mai aglomerată. Acest lucru se datorează pericolelor care survin în sezonul estival, dar și a venirii în număr tot mai mare, mai ales în week-end-uri, a turiștilor. Astfel, ca și în anii trecuți, medicii din Urgență spun că se confruntă cu tot mai multe cazuri și, în curând, vor fi depășiți de situație.

"Week-end-ul trecut, au ajuns la UPU 1.245 de pacienți, dintre care 302 au fost internați. Cele mai multe persoane au fost preluate de medicii de la Cabinetul UPU Interne. Dintre acestea, o mare parte au fost internate. Tot în ultimele zile, au ajuns la UPU 400 de copii. În urma investigațiilor de specialitate, aproape 100 au rămas spitalizați. De asemenea, de vineri, 30 iunie, ora 8.00 până ieri, 3 iunie, ora 8.00, aproximativ 150 de pacienți au fost preluați de medicii de gardă de la Cabinetul UPU Traumatologie", explică reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgențe Constanța. 

Specialiștii mai spun că, față de săptămânile trecute, week-end-ul acesta, la UPU, a crescut numărul de prezentări cu câteva sute de pacienți.

Comentează știrea

pacient
4 iulie 2017
vai de ea urgenta

Sistemul de la UPU Constanta ori este gresit ori nu este respectat.Astfel in urgenta sunt pacienti care dupa ce au fost diagnosticati raman in paturile din urgenta in tratament. De ce sunt tratati in urgenta si nu in saloane?Astfel sunt pacienti cu probleme grave care nu pot fi diagnosticati din lipsa paturilor ,acestia stand cu orele pe la usile urgentei.Pai ce fel de urgenta e asta?De ce nu participa medici din saloane la decongestionarea urgentei ?Cum sa stai 3-4 ore la urgenta fara sa te vada un cadru medical ?Pai a fost nevoie sa sara un agent de paza la ei ca sa ia masuri pentru un bolnav care dadea semne disperata de stare de rau ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1108 secunde