Pericolul cu colți din curtea Poliției. "Sunt agresivi și ne atacă!"

2023
Pericolul cu colți din curtea Poliției.

Articole de la același autor

Constănțenii reclamă că maidanezii sunt o prezență constantă în municipiul de la malul mării, indiferent de cartier. S-au aciuat pe lângă blocuri, pe lângă ghenele de gunoi sau răsar din puținele petice de iarbă de lângă locuințe, amenințători și cu colții la vedere. În ediția de astăzi aducem în atenția cititorilor și a autorităților situația din cartierul Km 5, o zonă de unde mai mulți constănțeni ne-au semnalat că maidanezii fac legea.

Părinții din cartierul constănțean Km 5 spun că au ajuns să le fie teamă să mai scoată copiii la joacă, în jurul blocului, din cauza maidanezilor. Vă prezentăm, în cadrul campaniei "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?", aspectele semnalate de locuitorii din cartierul mărginaș al municipiului.

"Noi locuim în imediata vecinătate a Secției 5 Poliție, iar asemenea tuturor părinților, seara scoatem copiii în parcarea secției. Pare ciudat nu este așa?! Dar acesta este adevărul, nu avem niciun loc de joacă în zonă, ne este teamă să îi lăsăm cu trotinetele sau bicicletele pe trotuar, așa că mai mergem cu ei în parcarea de la secție, este spațioasă. De ceva timp, însă, sunt vreo doi dulăi care stau prin spatele secției, cred că au și pui, pentru că au devenit agresivi și se reped la copii. Am pățit-o chiar noi, în urmă cu vreo două zile, dacă nu eram lângă copil să intervin, îl mușca", ne-a relatat Constantin M., tatăl unui băiețel de trei ani, revoltat.

Flămânzi și iritați din cauza căldurii

O altă locatară din zonă, Mădălina G. spune că patrupezii pot fi întâlniți în zonă la orice oră din zi și din noapte. "Ne-am obișnuit cu ei, mai ales în zona ghenelor de gunoi. Sunt flămânzi, sunt iritați și ei, probabil din cauza căldurii și sunt mai agresivi", spune femeia. Dar nu doar copiii se simt neprotejați în fața acestor animale, ci și bătrânii. Pe doamna Maria am întâlnit-o pe strada Mugurului, în cartierul amintit. Se odihnea în fața blocului, pe băncuță. "Nu mai am puterea pe care o aveam cândva. Abia reușesc să merg câțiva pași, ce să mă aplec să iau vreo piatră. Sunt câini, sunt! Când latră, când se mai reped. La scara alăturată este o fată care le dă să mănânce. Are și ea dreptate, au și ei suflete, dar ce să facem, nu este bine nici să îi lași pe străzi, cine știe ce se poate întâmpla, mai sar la fața vreunui copil, că doar s-au mai văzut cazuri", spune constănțeanca.

Xxx

Apeluri precum cele ale locatarilor din Km 5 vin din toate colțurile Constanței. Inclusiv de pe plajă turiștii semnalează că numărul câinilor crește amenințător, aspect asupra căruia vom dezvolta într-o ediție viitoare. De altfel, cetățenii sunt așteptați să împărtășească experiențele prin care au trecut, pe adresa redacției [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.159 secunde