PERICOLE LA TOT PASUL! Polițiștii constănțeni, sfaturi pentru elevi

Marţi, 09 Aprilie 2019
190
La data de 8 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat elevii claselor I din cadrul Școlii Gimnaziale nr.3 ,,Ciprian Porumbescu", din Constanța, unde au desfășurat o lecție educativă privind circulația în siguranță pe drumurile publice, precum și regulile utilizării sigure a internetului.


În acest context, polițiștii i-au invitat pe cei mici să descopere împreună informațiile care intră în categoria datelor cu caracter personal și să stabilească regulile de urmat pentru a nu deveni victime în mediul online. 


Astfel, prin vizionarea scenariilor video, polițiștii constănțeni le-au reamintit celor mici faptul că, neasigurarea înainte de a păși pe carosabil și deplasarea neregulamentară pe drumurile spre școală sau casă, pot conduce la evenimente nefericte. În acest sens, polițiștii i-au sfătuit pe elevi să aleagă cel mai sigur drum spre domiciliu sau unitatea școlară și să respecte regulile de circulație.


Activitățile derulate se subscriu obiectivelor programului național ,,Școala Siguranței Tedi".

În aceeași zi, în cadrul programului ,,Școala Altfel", polițiștii constănțeni au participat la o discuție liberă cu elevii claselor IX-XII din cadrul Liceului Tehnologic ,,Tomis", din Constanța, cu scopul prevenirii delincvenței juvenile. 


Întâlnirea s-a desfășurat într-un cadru interactiv, elevii fiind invitați să-și exprime opiniile cu privire la subiectul propus.

Astfel, în cadrul programului de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor – prioritate națională și locală, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au prezenatat adolescenților aspectele privind răspunderea penală și contravențională a minorilor, încurajându-i pe aceștia să adopte un comportament corect și antidelictual, prin distribuirea unor materiale informativ-preventive.Pagina a fost generata in 0.4077 secunde