Pericol de moarte pe trotuarele din Constanța! Gropile lăsate de muncitori, capcane pentru pietoni

3785
1

Articole de la același autor

Cu turiștii la ușă și constănțeni sătui de noroaie și pietroaie, trotuarele de pe marile bulevarde ale municipiului Constanța sunt și acum pline de gropi. Sunt mini-șantiere lăsate deschise de muncitori indiferenți și delăsători. Unele, mai mari și mai adânci, sunt semnalizate cu folie galbenă, ca să atragă atenția pietonilor, să nu își rupă gâturile, altele sunt lăsate pur și simplu descoperite, de luni de zile, de când au început lucrările de modernizare a sistemului de iluminat și de îngropare a cablurilor de pe stâlpi.

Constănțenii sunt deja exasperați de atâtea șantiere și aproape că nici nu mai speră să vadă vreodată trotuarele terminate, impecabile, să poată să meargă fără să se împiedice, fără să ocolească gropile ieșind în șosea. Aproape că nu mai suportă indolența, nepăsarea și mai ales incompetența celor care au început aceste lucrări.

"Nu se poate ca, de atâtea luni de zile, orașul să arate în continuare ca după bombardament. Oamenii ăștia nu lucrează după niște grafice, termene, nu au un plan, dar, mai ales, nu au niciun respect pentru noi, ceilalți, care suntem nevoiți să îi vedem cum taie frunză la câini toată ziua, cum doi oameni lucrează și zece privesc și organizează. Nu au respect pentru orașul Constanța!", ne-a spus, indignată, Irina Plop, din Constanța.

Lucrări de mântuială

Dacă pentru noi sfatul este să căscăm ochii, o cititoare ne-a povestit cum un bărbat nevăzător a fost la un pas să se accidenteze din cauza acestor lucrări.

"În fiecare dimineață, în drum spre școala fiului meu, văd un bărbat nevăzător care probabil că se duce la serviciu. Se deplasează pe bulevardul Ferdinand, încet, ghidându-se cu bățul alb. Oare cum poate el să ocolească toate acele găuri, mormane de pietre, pământ, când uneori nici noi, care vedem, nu putem să ne descurcăm. Am văzut chiar, într-o zi, cum s-a împiedicat de câteva pavele scoase și lăsate pe marginea trotuarului. L-a ajutat o femeie și l-a condus apoi până unde avea treabă", ne-a relatat Alina Soare.

Lucrările ar fi trebuit să fie gata demult, dar multe dintre ele au fost făcute de mântuială și au trebuit refăcute. Recent, primarul interimar Decebal Făgădău s-a arătat nemulțumit de modul cum furnizorii de utilități au făcut lucrările la rețele.

"Sunt foarte nemulțumit de cum refac ceea ce au stricat, le voi cere să reia lucrările", a spus viceprimarul cu atribuții de primar.

Rămâne de văzut însă, cât va mai dura până când trotuarele vor fi readuse măcar la forma inițială sau vor fi asfaltate, vor fi aliniate bordurile și vor fi plantate flori, așa cum îi stă bine oricărui oraș care se respectă. 

Comentează știrea

cupan
13 mai 2016
Cum

au putut constantenii sa voteze atitia ani niste indivizi care si-au batut joc de ei? PROSTI?

Pagina a fost generata in 1.1382 secunde