Performanțe semnificative la KMG International

261

Articole de la același autor

r Grupul a publicat primul raport de sustenabilitate

KMG International publică în mod voluntar primul raport de sustenabilitate conform standardelor internaționale (Global Reporting Initiative G4) și anunță performanțele înregistrate în ariile strategice de dezvoltare a Grupului la nivel economic, social, managementul mediului înconjurător și piața, din intervalul 2013 - 2014.

"Raportul ilustrează implicarea constantă a KMG International, în calitatea sa de jucător important în economia românească, față de comunitățile locale, clienți, angajați și parteneri, dar și angajamentele viitoare în relația cu aceștia. Abordarea Grupului față de sustenabilitate este de a gestiona într-o manieră integrată riscurile și oportunitățile legate de operațiunile de rafinare, trading, retail și servicii industriale, în conformitate cu legislația națională și internațională, pentru a atinge un nivel ridicat de profitabilitate pentru stakeholderi", a declarat Zhanat Tussupbekov, Group CEO.

Raportul prezintă rolul și impactul companiei în economia românească, dar și în alte țări cu operațiuni semnificative (Franța, Georgia), și detaliază rezultatele din domenii precum guvernanță corporativă, resurse umane (educație și dezvoltare, securitate în muncă, diversitate, drepturile omului), managementul mediului (reducerea emisiilor, consumul de apă, activitățile de conservare a biodiversității), investițiile și relația cu comunitățile locale, performanța în piață.

Investiții de peste 1,56 miliarde de dolari

Pe plan economic, KMG International, alături de unicul său acționar, KazMunayGas, a investit în România, în ultimii șapte ani, peste 1,56 miliarde de dolari americani (din care 600 de milioane de dolari au fost alocați pentru managementul mediului), a procesat peste 33 de milioane tone de materie primă (din care peste 9,4 milioane tone în intervalul de raportare 2013-2014) și a avut contribuții către bugetul de stat în ultimii doi ani de peste 3,2 miliarde USD. Peste 4.200 de parteneri comerciali depind anual în mod direct de KMG International, iar impactul social direct vizează 30.000 de persoane.

Alinierea la standardul de emisii Euro 5

La nivel de management al mediului - în urma investițiilor în modernizarea Rafinăriei Petromidia, KMG International a devenit în 2013 primul producător local de combustibili care s-a aliniat la standardul de emisii Euro 5, iar rafinăria și-a îmbunătățit indexul de intensitate energetică. De asemenea, una dintre performan-țele majore înregistrate de Grup o reprezintă alinierea la normele de mediu naționale și europene cu privire la emisiile de oxizi de sulf, oxizi de azot și pulberi (emisiile de SO2 fiind reduse în 2013 cu 90,63%). În ceea ce privește managementul deșeurilor, în 2014, rata de valorificare a fost îmbunătățită până la 97,7 la sută.

În 2013 și 2014, grupul și-a menținut certificarea pe Sistem Integrat de Management - Germanischer Lloyd, a respectat în totalitate reglementările REACH privind controlul substanțelor chimice și a primit certificarea completă RAR pentru carburanți și aditivi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4279 secunde