Mai multe ştiri online:

Perdea forestieră de protecție pentru Autostrada Soarelui

Ştire online publicată Vineri, 15 Martie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Zeci de salcâmi, corcoduși, sălcioară și păducel au fost plantați, ieri, pe marginea Autostrăzii A2, în apropierea localității Valea Dacilor, din județul Constanța. 
Acțiunea, la care au fost prezenți și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, și prefectul Constanței, Dumitru Jeacă, a deschis astfel Luna plantării arborilor în județul Constanța. De asemenea, voluntari au fost elevi ai Liceului Teoretic Murfatlar și silvicultori. 
Evenimentul este organizat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Cu această ocazie, au fost plantate 6,37 hectare perdele forestiere, cu o lungime de 2,12 kilometri. 


Astfel, potrivit directorului Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, în această primăvară, vor fi înființate, în total, perdele forestiere pe autostrada A2 în județele Constanța și Călărași, care vor acoperi o suprafață de 13,11 hectare, pe o lungime de 4,37 kilometri. Pentru realizarea acestor perdele forestiere, Romsilva va utiliza 65.540 de puieți forestieri proveniți din pepinierele proprii. În anii precedenți, regia a înființat perdele forestiere în proximitatea autostrăzii A2, în județele Ialomița și Călărași, pe o suprafață cumulată de aproximativ 33 de hectare. 


Perdelele forestiere vor fi realizate, în perioada următoare, pe mai multe autostrăzi și drumuri naționale, în zonele cu risc de înzăpezire, pe o lungime de 198,3 de kilometri și pe o suprafață de 594,54 hectare, din care 120,6 kilometri pentru protecția autostrăzilor A1, A2 și A3, și 77,7 kilometri pentru protejarea Centurii București, a drumurilor naționale DN1, DN2, DN2B, DN3, DN4, DN7 și DN21, pe raza județelor Argeș, Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Brăila, Buzău și Vrancea.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7636 secunde